• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas saldummīļi dažādo savas saldējuma garšas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 11:34, 19.07.2024


Vidzemes reģions izrādījās šī deserta visvairāk iecienījis.


Saldējumu vienmēr var ar kaut ko dekorēt un dažādot.

Karstās vasaras dienas liek mums meklēt veldzes avotus, un viens no populārākajiem ir aukstais gardums - saldējums. Tā kā saldējuma piedāvājumā valda milzīga garšu dažādība, jaunākajā aptaujā noskaidrots - klasiskais vaniļas (plombīra) saldējums ir pati iecienītākā saldējuma garša Latvijā!

Vaniļas saldējumu par savu mīļāko saldējuma garšu aptaujā atzinuši 41% respondentu. Tam seko šokolādes un karameļu garšas, ko primāri izvēlas 26% un 13% aptaujāto iedzīvotāju. Mazāk, bet tomēr populāri ir arī zemeņu, augļu un ogu, piparmētru, ruma, citronu, cigoriņu, rozīņu, pistāciju, Crème Brûlée, griljāžas un pat cepumu saldējumi.

Lai arī šķiet, ka saldējums garšo visiem, tomēr 3% aptaujas dalībnieku ir norādījuši, ka saldējumu neēd. Kopumā 4% vīriešu un 2% sieviešu atbildēja, ka atturas no saldējuma patērēšanas.

Savukārt Vidzemē saldējumu ēd visi! Neviens aptaujas dalībnieks no Vidzemes nav atzinis, ka pilnībā atsakās no šī aukstā kāruma!

Četri interesanti fakti par saldējumu un Latviju:

1. Latvijā gada laikā viens iedzīvotājs vidēji apēd 3,74 litrus saldējuma, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2. Latvija nav pat Eiropas valstu divdesmitniekā saldējuma patēriņa ziņā. Beļģijā viens cilvēks gadā patērē aptuveni 16 kilogramus saldējuma, Portugālē - 14,2 kilogramus un Polijā - 13,6 kilogramus.

3. Latvija ir saldējuma ražošanas lielvalsts, jo, rēķinot pēc saldējuma eksporta ienākumiem uz vienu iedzīvotāju (8,8 eiro), mēs esam augstajā 7. vietā pasaulē.

4. 2021.gadā Latvijā tika saražots 21 miljons litru saldējuma, un mūsu valsts saldējumu vairāk eksportē nekā importē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Kādas kļūdas Latvijas autovadītāji pieļauj ar motoru šķidrumiem (+VIDEO)

Var notikt pārnesumkārbas pārkaršana, vadības sistēmas aizsprostošanās vai bojājumi.

Interesanti fakti Naktī vietām Latvijā veidosies migla

Naktī uz svētdienu, 1.septembri, vietām Latvijā veidosies migla, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Interesanti fakti Laikraksts: «Apple» varētu investēt «OpenAI»

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" veic sarunas par iespējām investēt mākslīgā intelekta kompānijā "OpenAI", ceturtdien vēstīja laikraksts "Wall Street Journal".

Lasiet arī