Latvija ir zirgu un jāšanas sporta zeme, to pierādīs Inčukalnā (+VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 14:39, 11.07.2024 0

Jāšana ar koka zirgiem (hobby horse) pasaulē kļūst arvien populārāka, šogad arī pie mums tā ir iekļauta sacensību programmā.

 

Trīs dienu garumā Inčukalnā "Jauno jātnieku skolā" notiks XVI Vislatvijas zirgu dienas - krāšņas sacensības konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā) ar šova elementiem, kur jātnieki skaistos tērpos sacentīsies individuāli, komandās, kā arī ar auto, tādējādi noskaidrojot, vai zirgs ir ātrāks nekā auto. Sacensību starplaikos būs iespēja vērot arī iejādes paraugdemonstrējumus, kas zināma kā zirgu dejošana, mūzikas pavadībā. Skatītājus priecēs arī voltizēšana - vingrošana uz zirga un "hobby horse" sacensības. Būs konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Katru dienu būs organizētas ekskursijas, kurās būs iespēja izzināt staļļa dzīvi.

Savukārt bērnus priecēs izjādes apkārt dīķim ar ponijiem un zirgiem, piepūšamās atrakcijas, stafetes, konkursi un dažādas radošās darbnīcas. Darbosies kafejnīca.

Vislatvijas Zirgu dienas ir svētki ne tikai profesionāliem jātniekiem, zirgu mīļotājiem, bet arī ģimenēm ar bērniem, kuru laikā ir iespēja iepazīties ar zirgu sportu Latvijā.

Šogad pasākums plānots krāšņs, stāsta pasākuma organizatore un "Jauno jātnieku skolas" vadītāja Everita Daubure: "Zirgu dienas vienmēr ir bijis īpašs notikums "Jauno jātnieku skolai". Mums ir prieks organizēt šo ģimenes pasākumu un iepazīstināt visus tuvāk ar skaistajiem dzīvniekiem zirgiem. Šogad ir plānoti daudzi dažādi interesanti maršruti, kurus klasiskās sacensībās nav iespējams redzēt. Zirgu dienu mērķis ir radīt skaistus un mīļus svētkus katram, kurš apmeklēs mūs Inčukalnā."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī