• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzziniet, kā izveidot modernu modes dizainu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 13:32, 30.06.2024


Noskaņu veidos sezonai raksturīgā krāsu gamma.


Katrs modes pazinējs šeit atradīs kaut ko interesantu

Ceturtdien, 11.jūlijā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) (Rīgā, Skārņu ielā 10) sadarbībā ar biedrību "Dizaina eksporta alianse" atklās izstādi "Vasara", turpinot pop-up izstāžu sēriju "Dizaina procesi tuvplānā".

Tāpat kā gadalaiki secīgi nomaina viens otru - arī DMDM pop-up izstāžu sērijas "Dizaina procesi tuvplānā" pirmo izstādi "Pavasaris" konceptuāli un tematiski nomainīs jaunā izstāde "Vasara".

"Caur gadalaikiem turpinot meklēt Latvijas dizaina identitāti, šoreiz izstādes koncepts paudīs neparastāku skatījumu uz Latvijas vasaru, mēģinot izcelt un atrast šīs sezonas vērtības. Tā visnotaļ ir Latvijas jūra ar savu ziemeļniecisko raksturu un plašajām smilšu pludmalēm, kas pasaules kontekstā ir retums un ar ko varam noteikti lepoties. Šo izstādi pārstāvēs zīmoli, kuri kādā savā nosacītā veidā saistīti ar ūdeni. Tā skatītājiem būs ne tikai vizuāli uztverama, bet ekspozīcijā¬ spēlēsimies arī ar skaņu un smaržu," akcentē izstādes kuratore Ieva Kalēja.

Par godu Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja trīsdesmit piecu gadu jubilejai tapis projekts "Dizaina procesi tuvplānā". Sadarbībā ar biedrību "Dizaina eksporta alianse" visa gada ietvaros tiek veidotas četras pop-up izstādes, nomainot viena otru. Visas īstenotas inovatīvā formātā, integrējot tās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) 3. stāva pastāvīgajā ekspozīcijā "Dizaina process", kas iepazīstina ar latviešu dizaina vēsturi kopš 20.gadsimta 60. gadiem. Cikla izstāžu koncepts un vizuālais noformējums top, rodot iedvesmu kādā no četriem gadalaikiem - pavasarī, vasarā, rudenī vai ziemā. Noskaņu veidos sezonai raksturīgā krāsu gamma, izceļot latviešu dizaina tradicionāli ciešo saistību ar organiskām formām, dabisku materiālu un faktūru lietojumu. Katrā izstādē tiks parādīti vairāku pazīstamo uzņēmumu "veiksmes stāsti", izmantojot rūpīgu paraugu atlasi un audiovizuālus elementus. Īpaši sagatavotie video stāsti atklās ekspozīcijā redzamo zīmolu produktu tapšanas procesu un aizkulises.

Pop-up izstāžu sēriju papildinās izglītības programma, publiskās diskusijas, dizaina hakatons un - pirmoreiz muzeja vēsturē - divu konkursa kārtībā izvēlētu rezidējošo jauno dizaineru speciālie projekti. Pop-up izstāžu projekts tapis pateicoties DMDM iniciatīvai un biedrības "Dizaina eksporta alianse" pārstāves Ievas Kalējas radošajai vīzijai, kura arī būs jubilejas sērijas kuratore. Grafisko identitāti ciklam veido Liene Drāzniece. Abas mākslinieces guvušas plašu pieredzi, strādājot un vadot veiksmīgus uzņēmumus: Ieva Kalēja ir modes zīmolu dibinātāja un dizainere, savukārt Liene Drāzniece ir kosmētikas ražotāja līdzdibinātāja un vadošā dizainere.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Lielbritānijas tūroperatori priecājās par Latvijas piedāvājumu (+VIDEO)

Baltija atbilst šīs vasaras modei "coolcation", kas nozīmē izvēlēties brīvdienu ceļojumu uz vietām ar vēsāku klimatu.

Interesanti fakti Dievturi seko laikam: izveidoja latviešu datorvārdnīcu (+VIDEO)

Latviskās dzīvesziņas garīgais kodols ir dievestība jeb latviskais ceļš pie Dieva.

Interesanti fakti Mēneša pēdējā dienā Latvijā atzīmēs Asteroīdu dienu

Mēneša pēdējā dienā, 30.jūnijā, interesenti aicināti piedalīties 10.Asteroīdu dienas pasākumos Meteorīta muzejā Rīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Astronomijas biedrībā (LAB).

Interesanti fakti Jauns alumīnija sakausējums var mainīt dzinējus uz visiem laikiem

Jaunais alumīnija sakausējums var izturēt ļoti augstu temperatūru, izturēt koroziju un uzlabot veiktspēju.

Lasiet arī

Kultūra Skandalozais mākslinieks Kristians Brekte prezentēja erotiskus plus-size modeles

"Seksuālā enerģija ir dzīvības enerģija", - pauž modes influencere.

Sabiedrība «WTF?»: politoloģe Ilze Ostrovska asi par Eviku Siliņu (+VIDEO)

«Štrunts ar to peņuāru», - tā saka ironiski latvieši.

Kultūra Rīgā dzīvojošie uzbeku modes dizaineri likuši Parīzei brīnīties

21. gadsimta mode pārceļ valstu un kultūru robežas.

Kultūra Liepājā aicina pirkt, pārdot un mainīt pavasara garderobi

Sestdien, 22.aprīlī, no pulksten 11.00 līdz 15.00 Liepājas Latviešu biedrības nams aicina uz stila un modes ilgtspējas pasākumu "PopUp garderobe", informē SIA "Liepājas Latviešu biedrības nama" Sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Birkenberga.