• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Hoijeres kundzes viesu nams Liepājā rīt rīkos īpašus svētkus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 15:42, 19.06.2024


Sanākušie varēs sekot līdzi maizes cepšanas procesam.


17.–19. gadsimta interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams”.

Ceturtdien, 20.jūnijā, plkst.17 Liepājas 17.-19.gadsimta interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" aicina nākt un baudīt svaigi ceptu Hoijeres maizi, lustēties dziesmās un dančos kopā ar lauku kapelu "Paurupīte" un Hoijeres krogā baudīt īpašo dienas lomu - siļķi rudzos.

Vēsturiskā nama maizes krāsnī tiks cepta apmeklētāju iecienītā saldskābā maize, kas gatava būs uz plkst.17, bet maizniekmeistars Aivars Ozols, kā jau ierasts, sev līdzi būs atvedis arī rudzu maizes kukulīšus un sklandu raušus, ko apmeklētāji varēs iegādāties jau no plkst.15. Tāpat, kā ierasts, sanākušie varēs sekot līdzi maizes cepšanas procesam, uzdot interesējošos jautājumus un dedzīgākie maizes cepšanas entuziasti - līdzi uz mājām paņemt maizes ieraugu, lai ceptu paši savu maizi.

Plkst.17 "Hoijeres kroga" telpas ar īpašu saulgriežu repertuāru pieskandinās Rucavas lauku kapela "Paurupīte", kas jau vairāk nekā 20 gadus popularizē tautas mūziku un vietējo kultūras un folkloras mantojumu. Šo gadu laikā kapela kuplinājusi pasākumus un priecējusi apmeklētājus ne tikai Liepājas apkaimē, bet arī daudzviet citur Latvijā.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja ieturēt "Hoijeres kroga" dienas īpašo lomu - siļķi rudzos, tādējādi uzsverot nama pirmās saimnieces Margarētas Hoijeres holandiešu izcelsmi, jo jūnijs Nīderlandē jau vēsturiski tiek īpaši atzīmēts kā siļķu mēnesis. Tas tāpēc, ka tieši jūnijā siļķu nozvejas loms tur ir visbagātīgākais, jo tas ir laiks, kad siļķu bari pienākuši vistuvāk krastam. Lai to atzīmētu, katru gadu jūnijā Nīderlandē svin siļķu zvejas sezonas sākumu, rīkojot svētkus tam par godu visā valstī.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, Liepājas interjera muzeja un Liepājas muzeja mājas lapas un sociālo tīklu kontos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Svētdiena aizritēs bez lietus

Diennakts gaišās stundas aizritēs bez lietus, un debesis brīžiem skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Interesanti fakti Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Interesanti fakti «X» atjauninājums ļauj apiet platformas aizliegumu Brazilijā

Īlona Maska sociālo mediju platforma "X" ir veikusi automātisku atjauninājumu tālruņu lietotnēs, kas ļauj apiet šīs platformas aizliegumu Brazīlijā, trešdien paziņoja Brazīlijas interneta pakalpojumu sniedzēju asociācija.

Lasiet arī