• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā noslēdzies «Baltic Pride 2024» gājiens

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 21:20, 15.06.2024


Rīgā bez starpgadījumiem noslēdzies "Baltic Pride 2024" gājiens "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi", novēroja aģentūra LETA.


Foto: LETA

Lai gan uz pasākumu bija ieradušies daži protestētāji, to skaits bija neliels un viņi neiesaistījās strīdos vai konfliktos ar gājiena dalībniekiem.

Kā informēja Valsts policijā, laikā posmā no plkst.10 līdz 15 nav reģistrēts neviens sabiedriskās kārtības pārkāpums.

Pēc policijas aplēsēm "Baltic Pride 2024" gājienā piedalījās aptuveni 7000 dalībnieku.

Likumsargi pasākuma laikā nodrošināja sabiedrisko kārtību un drošību cilvēku pulcēšanās vietās, kā arī nodrošināja, lai cilvēki ar pretējiem uzskatiem neiesaistītos konfliktos ar fiziska spēka pielietošanu un nepieciešamības gadījumā regulēja cilvēku un transportlīdzekļu plūsmas.

Valsts policija kopā ar sadarbības partneriem turpinās uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību pasākuma norises vietās.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek praida kulminācijas pasākums - gājiens par vienlīdzību "Until we are all equal" ("Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi"), informēja Latvijas cilvēktiesību aktīvists un LGBTQI tiesību aizstāvis Kaspars Zālītis.

Pasākumu rīko LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka"

"Baltic Pride 2024" ir ikgadējs pasākums ar mērķi veicināt un aizstāvēt LGBTQ+ kopienas tiesības Baltijas reģionā.

Katru gadu tas pulcē tūkstošiem dalībnieku no dažādām valstīm, lai svinētu daudzveidību, vienlīdzību un mīlestību. Praida pasākumi Rīgā notiek vairāk nekā nedēļu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Kriminālziņas Piemēro sabiedriskos darbus par vēršanos pret «Riga Pride 2023» apmeklētājiem

Prokuratūra piemērojusi 200 stundas sabiedriskos darbus kādam vīrietim par homofobisku vēršanos pret "Riga Pride 2023" apmeklētājiem.

Sabiedrība Sākas Rīgas praida pasākumi

No šodienas līdz 4.jūnijam Rīgā ar aicinājumu "Atplauksti!" norisināsies "Riga Pride" jeb Rīgas praids, kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību, aģentūru LETA informēja "Riga Pride 2023" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Sabiedrība Rīt Rīgā pacels varavīksnes karogus, aicinot uz līdztiesību

Trešdien, 17.maijā, visā pasaulē atzīmē Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju. Paužot atbalstu līdztiesībai, cilvēktiesībām un domas un izpausmes brīvībai, kā jau katru gadu, vēstniecības, kultūrvietas un uzņēmumi Rīgā izkārs varavīksnes praida karogus. Rīgā būs arī iespējams apskatīt pasaulē vienu no lielākajiem un unikālākajiem karogiem ar bagātu vēsturi - Gilberta Beikera karogu, , Riga Pride līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.