• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Masks draud aizliegt savos uzņēmumos «Apple» ierīces

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 10:01, 11.06.2024


Uzņēmējs Īlons Masks pirmdien draudēja aizliegt savos uzņēmumos viedtālruņu "iPhone" un citu kompānijas "Apple" ierīču izmantošanu, ja to operacionālajā sistēmā tiks integrētas uzņēmuma "OpenAI" mākslīgā intelekta tehnoloģijas.


Foto: Youtube

Uzņēmumu "Tesla" un "SpaceX" magnāts Masks pamatoja šos draudus ar drošības apsvērumiem.

"Ja "Apple" integrēs "OpenAI" operacionālās sistēmas līmenī, tad "Apple" ierīces tiks aizliegtas manās kompānijās. Tas ir nepieņemams drošības pārkāpums," paziņoja Masks.

""Apple" nav ne jausmas, kas patiesībā notiks, kad viņi nodos jūsu datus "OpenAI". Viņi jūs nostāda bīstamā situācijā," Masks paziņoja ierakstā viņam piederošajā sociālo mediju platformā "X".

Masks bija iesaistīts "OpenAI" dibināšanā, bet pēc tam izstājās no šī projekta un ir kritizējis uzņēmumu, ka tas pārorientējies uz peļņas gūšanu, nevis saviem sākotnējiem mērķiem, kas nebija uz peļņu orientēti.

Masks jau gadiem ilgi ir brīdinājis, ka mākslīgais intelekts var kļūt bīstams cilvēcei. Pērnā gada pavasarī Masks kopā ar vairākiem simtiem ekspertu atklātā vēstulē aicināja vismaz uz pusgadu apturēt mākslīgā intelekta attīstīšanu, dodot laiku izstrādāt atbilstošu tiesisko regulējumu spēcīgām mākslīgā intelekta sistēmām. Taču Maska motīvi tika ātri apšaubīti, kad kļuva zināms, ka tieši ap to laiku tika dibināta viņa paša mākslīgā intelekta kompānija "X.AI".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Interesanti fakti Maska uzņēmums «Neuralink» ievietojis implantu cilvēka smadzenēs

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais medicīnas tehnoloģiju uzņēmums "Neuralink" pirmo reizi ievietojis smadzeņu implantu cilvēka galvā.

Kultūra Maska uzņēmums laidis klajā mākslīgā intelekta sarunbotu «Grok»

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais mākslīgā intelekta uzņēmums "X.AI" nedēļas nogalē laidis klajā savu sarunbotu "Grok", bet tas nav brīvi pieejams.

Pasaule ASV regulators vēlas panākt, lai Maskam tiesā jāliecina par Twitter darījumu

Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) vērsusies tiesā, lai panāktu, ka miljardierim Īlonam Maskam ir pienākums liecināt izmeklēšanā saistībā ar darījumu, kurā viņš pārņēma sociālās saziņas platformu "Twitter", kas tagad pārdēvēta par "X".

Pasaule Maska platformā X publicētām mediju saitēm vairs nerādīs ziņu virsrakstus

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālo mediju platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", vairs nepublicē mediju ziņu virsrakstus.