• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā iepriekšējā balsošanā EP vēlēšanās nobalsojuši 4,1% balsstiesīgo

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 22:24, 06.06.2024


Latvijā iepriekšējās balsošanas laikā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nobalsojuši 63 157 vēlētāji jeb 4,1% no balsstiesīgajiem, informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā.



Pirmdien Latvijā iepriekšējās balsošanas laikā EP vēlēšanās nobalsoja 13 127 vēlētāji jeb 0,85% no balsstiesīgajiem. Līdz pirmdienas pēcpusdienai pasta balsošanā no vēlētājiem ārvalstīs saņemtas 1603 balsis, līdz ar to pirmdienas pēcpusdienā kopumā EP vēlēšanās bija nobalsojuši 14 730 jeb ap 0,96% vēlētāju.

Līdz šim divu dienu laikā visvairāk vēlētāju nobalsojuši Vidzemē - 19 917 jeb 5,02%, tālāk seko Rīga - 24 749 jeb 4,29% vēlētāju. Zemgalē nobalsojuši 7 725 jeb 3,82% vēlētāji, Kurzemē 6 412 jeb 3,62% vēlētāji. Vismazāk vēlējuši Latgalē - 4 354 jeb 2,31% balsstiesīgo.

Vislielākā aktivitāte iepriekšējā balsošanā Vidzemē bija Saulkrastu novadā, bet mazākā - Rēzeknes novadā Latgalē.

Vēlēšanu dienā Latvijā kopumā strādās 945 vēlēšanu iecirkņi, bet ārvalstīs - vēl 50.

Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

EP vēlēšanās kopumā Latvijā kandidēs 16 saraksti.

Kopā uz EP kandidē 271 pretendents, no kuriem 163 ir vīrieši un 108 sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 46,5 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais - 86.

Uz EP kandidē septiņi cilvēki ar pamata izglītību, 31 kandidātam ir vidējā izglītība, savukārt augstākā izglītība ir 86% jeb 234 kandidātiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība VDD nav konstatējis Krievijas mēģinājumus iejaukties EP vēlēšanu norisē Latvijā

Valsts drošības dienests (VDD) nav konstatējis agresorvalsts Krievijas vai citu valstu tiešus mēģinājumus prettiesiski iejaukties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisē un ietekmēt to rezultātus Latvijā, informēja VDD.

Sabiedrība Rīgā EP vēlēšanās piedalījušies nepilni 37% balsstiesīgo

Rīgā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās piedalījušies 147 028 vēlētāji jeb 36,96%, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Sabiedrība Politoloģe skaidro zemo vēlēšanu aktivitāti Latgalē

Zemā vēlēšanu aktivitāte Latgalē varētu būt skaidrojama ar reālā iedzīvotāju skaita neatbilstību reģistrētajam, tādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, komentējot zemo vēlētāju aktivitāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Sabiedrība Rīgas centrā balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes

Eiropas Parlamenta (EP)vēlēšanās Rīgā, 81.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes.