• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 44% autovadītāju sabiedriskā transporta joslas rada neskaidrības

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 17:10, 25.05.2024


Latvijā 44% autovadītāju sabiedriskā transporta joslas rada neskaidrības, informēja biedrības "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija" (IKIPA) pārstāvji, atsaucoties uz pētījumu kompānijas "Norstat" veikto aptauju.



Autovadītājiem nav skaidrs, kad un kā pareizi pārkārtoties uz sabiedriskā transporta joslu un kuri ceļu satiksmes dalībnieki drīkst pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu.

Aptaujas dati liecina, ka 7% autovadītāju ar šādām neskaidrībām saskaras regulāri, savukārt 44% ir pilnībā pārliecināti par savām ceļu satiksmes noteikumu zināšanām attiecībā uz sabiedriskā transporta joslu.

"Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norāda, ka, lai gan lielākā daļa autovadītāju respektē sabiedriskā transporta joslas, ir novērots, ka pa tām regulāri pārvietojas ceļu satiksmes dalībnieki, kuriem tur nevajadzētu atrasties.

"Steidzīgākie autovadītāji mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un tomēr braukt pa sabiedriskā transporta joslu, lai apsteigtu citus ceļu satiksmes dalībniekus. Vēlāk šie autovadītāji cenšas nokļūt atpakaļ savā joslā, radot sastrēgumus un avārijas situācijas un kavējot sabiedriskā transporta kustību," papildina Bartaševiča-Feldmane.

Savukārt Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka pārkārtoties uz sabiedriskā transporta joslu, ja nepieciešams veikt manevru pa labi, drīkst īsi pirms manevra veikšanas, šķērsojot pārtraukto līniju. Pa joslu, kas paredzēta sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, drīkst pārvietoties arī taksometri ar dzelteno numura zīmi, elektroautomobiļi, divriteņu mopēdi un motocikli, kā arī visi operatīvie transportlīdzekļi, bet ar velosipēdu un elektroskrejriteni pa sabiedriskā joslu drīkst braukt tikai gadījumos, kad ir uzstādīta papildzīme, kas to atļauj.

Lai veicinātu autovadītāju izpratni par sabiedriskā transporta joslu nozīmi galvaspilsētas satiksmē, maijā norisinās IKIPA informatīvā kampaņa "Cieni sabiedrisko!".

Iedzīvotāju aptauju pēc IKIPA pasūtījuma veica pētījumu kompānija "Norstat", aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotāju visā Latvijā šā gada aprīļa otrajā pusē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Dievturi seko laikam: izveidoja latviešu datorvārdnīcu (+VIDEO)

Latviskās dzīvesziņas garīgais kodols ir dievestība jeb latviskais ceļš pie Dieva.

Interesanti fakti Mēneša pēdējā dienā Latvijā atzīmēs Asteroīdu dienu

Mēneša pēdējā dienā, 30.jūnijā, interesenti aicināti piedalīties 10.Asteroīdu dienas pasākumos Meteorīta muzejā Rīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Astronomijas biedrībā (LAB).

Interesanti fakti Jauns alumīnija sakausējums var mainīt dzinējus uz visiem laikiem

Jaunais alumīnija sakausējums var izturēt ļoti augstu temperatūru, izturēt koroziju un uzlabot veiktspēju.

Interesanti fakti Ceļojums uz Urānu: aizraujošs, bet nāvējošs piedzīvojums 54,4 minūtēs

Zinātnieki uzskata, ka ceļojums uz Urānu varētu būt neaizmirstams un, visticamāk, nāvējošs. Lai sasniegtu šo Saules sistēmas nomali, būtu nepieciešami desmit gadi.

Lasiet arī

Sabiedrība Autobusu maršrutā Rīga-Ogre iekļauj divas pieturas Rīgā

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Ogre no šodienas iekļauj pieturu "Balvu iela" un "Toma iela/Mols", kas atrodas viena otrai pretī Krasta ielas rajonā, Rīgā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Rīgā palielinās reisu skaitu 22.autobusa maršrutā

Ņemot vērā pasažieru plūsmas pieaugumu un gaidāmo Lidostas "Rīga" apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu vasaras sezonā, no 15.jūnija tiks veiktas izmaiņas 22.maršruta autobusa kustības sarakstos, palielinot reisu skaitu gan darba dienās, gan brīvdienās, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Ekonomika ATD: Komercpārvadājumu tālāko attīstību ir diezgan grūti paredzēt

Latvijā komercpārvadājumu tālāko attīstību ir diezgan grūti paredzēt, jo tā ir atkarīga no pašu pārvadātāju intereses, intervijā aģentūrai LETA sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Dins Merirands.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".