• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jautrs pavasaris nāk Jaunmoku pilī (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 12:15, 08.04.2024


Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī izstaigāt Mežaparka pastaigu taku.


Jaunmoku pils muzeja organizētajās aktivitātēs dalībnieki varēs iepazīt putnus.

Ceturtdien, 18.aprīlī, Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu. No plkst.10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, klausīties interesantus ornitologu stāstus par tiem, kā arī pašiem izgatavot putnu būrus.

Kā pareizi vērot putnus, praktiskā nodarbībā Jaunmoku pils parkā iemācīs ornitologi Kaspars Funts un Dmitrijs Boiko. Viņi dalīsies arī ar interesantiem stāstiem par un ap putniem un to dzīvi.

Kaspars Funts ir Latvijas Putnu fonda valdes priekšsēdētājs, kuram jau kopš bērnības interesējusi Latvija daba un, jo sevišķi, putni. 2000.gadā nopircis pirmo binokli un devies vērot putnus, kas aizrāvuši tik ļoti, ka pamazām putnošana kļuvusi par dzīvesveidu. Ar savām zināšanām un vērtīgo pieredzi viņš labprāt dalīsies ar skolēniem, lai sekmētu izpratni par norisēm, kas ikdienā notiek dabā.

Dmitrijs Boiko ir Latvijas Dabas muzeja Zooloģijas nodaļas vadītājs, ornitologs, kurš par putniem sācis interesēties jau bērnībā. Palīdzējusi arī skolotāja, kura sākumskolā pamanījusi viņa interesi par dabu. Dmitrijs zinātniskas lietas spēj izskaidrot vienkāršotā, viegli saprotamā valodā, kas ļauj skolēniem viegli uztvert informāciju.

Putnu dienā Jaunmoku pils parkā ciemosies arī mobilā putnu klase no Ķemeru Nacionālā parka dabas centra. Pildot dažādus aizraujošus un izzinošus uzdevumus, būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un iegūt jaunas zināšanas par putniem, to daudzveidību un nozīmi dabā.

Ikviens varēs iemācīties un uzzināt, kā pareizi gatavot putnu būrus. Katra klase varēs izgatavot savu unikālo putnu būri, kuru varēs vest sev līdzi un novietot savā teritorijā un rūpēties par to, liekot praksē iegūtās zināšanas.

Savukārt Jaunmoku pils muzeja organizētajās aktivitātēs dalībnieki varēs iepazīt putnus un to paradumus caur dažādiem uzdevumiem.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī izstaigāt Mežaparka pastaigu taku, kurā pievērst uzmanību putnu dziesmām, dižkokiem un parka mazajiem mistiskajiem iemītniekiem. Meža muzejā ir skatāma ekspozīcija "Mežs un tā nozīme cilvēka dzīvē", kurā daļa veltīta arī Latvijā mītošajiem putniem. Torņu zālē varēs aplūkot ornitoloģes un fotogrāfes Ēvas Krēslas fotoizstādi "Ar un par putniem".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Lasiet arī