«Apple» ļaus lietotājiem ES lejupielādēt lietotnes no vietnēm

Interesanti fakti
LETA 23:45, 12.03.2024 0

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" otrdien paziņoja, ka lietotāji Eiropas Savienībā (ES) varēs lejupielādēt lietotnes tieši no interneta vietnēm, neizmantojot lietotņu veikalus.

 

Eiropas Komisija (E)K noteikusi "Apple", kā arī "Alphabet", "Amazon", "ByteDance", "Meta" un "Microsoft" par digitālās komercijas platformām jeb vārtziņiem, kuriem kopš 7.marta jāievēro ES Digitālo tirgu akta (DTA) prasības.

Attiecībā uz "Apple" tas nozīmē, ka uzņēmumam nepieciešams atvērt konkurencei savu slēgto ekosistēmu, kurā kopš 2008.gada dominējis tā oficiālais lietotņu veikals "App Store". Reaģējot uz jaunajām ES prasībām, uzņēmums jau janvārī pavēstīja, ka ļaus viedtelefonu "iPhone" lietotājiem pirmo reizi lejupielādēt alternatīvus lietotņu veikalus.

Savukārt otrdien publiskotās izmaiņas paredz, ka izstrādātāji varēs lietotājiem piedāvāt lietotnes "iOS" operētājsistēmā caur to vietnēm. Tas nozīmēs, ka lietotājiem vairs nebūs jāizmanto "App Store" vai jālejupielādē lietotne kādā no alternatīvajiem lietotņu veikaliem.

"Apple" norāda, ka šīs izmaiņas spēkā stāsies pēc programmatūras atjauninājuma vēlāk pavasarī, taču to pielietojums praksē var neizrādīties tik vienkāršs. Tā varēs darīt tikai tie izstrādātāji, kurus būs apstiprinājis "Apple" pēc tam, kad "tie būs izpildījuši īpašus kritērijus un apņēmušies ievērot pastāvīgas prasības, kas palīdz aizsargāt lietotājus," skaidro kompānija.

Uzņēmums arī vēstī, ka atsevišķi izstrādātāji varēs izveidot alternatīvus veikalus, lai izceltu savas lietotnes, piemēram, mobilās videospēles.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī