• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ir pienācis laiks pavasara interjera fantāzijai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 07:31, 03.03.2024


Dzīvesveidā nepieciešamas sezonālas izmaiņas, uzskata eksperts.


Mājas ir vieta, kur mēs atgūstam spēkus, pauž dizaineris.

Pavasaris saistās ne vien ar svaigām krāsām, bet arī ar lielo pavasara tīrīšanu, pastāsta dizaineris Darius Rimkus. Nekas tā neatsvaidzina mājokli kā kārtības ieviešana, atrodot īsto vietu pat sen piemirstām lietām. Pavasaris ir lielisks brīdis, kad pārskatīt mantas, atvadīties no nevajadzīgā un sakārtot pārējo.

Dienām kļūstot garākām un gaišākām, izteikti jūtama pavasara tuvošanās - tas vairs nav aiz kalniem. Pavasaris vairāk nekā jebkurš cits gadalaiks modina vēlēšanos pēc kaut kā jauna un svaiga.

Pilsētnieciski kontrasti

"Šosezon pamanāmākie dizaina elementi ir kontrasti un liektas formas. Izliekumus harmoniski izceļ rievotas stikla virsmas, mirdzoša apdare un samts izteiksmīgos dārgakmeņu toņos.

Izsmalcināti pilsētniecisku noskaņu piešķirs melnas metāla detaļas, un metāla skarbumu mīkstinās rotaļīgi grafiski raksti, svītras un varavīksnes tipa vāzes," pastāsta D. Rimkus.

Kā ienest šo tendenci mājās?

-Dekorē mājokli ar plakātiem, kuros atspoguļoti mākslas darbi. Tādējādi ienesīsi mājoklī māksliniecisku noskaņu pārlieku daudz netērējoties. Plakātus var kombinēt ar atbilstoša izmēra rāmjiem, pielāgojot tos interjeram un gaumei - iespējas ir teju nebeidzamas. Šosezon plakātos dominē Art Deco motīvi un dārgakmeņu toņi.

-Telpu ļoti atdzīvina koši, rakstaini spilveni, kas jau paši par sevi līdzinās mākslas darbiem. Sabalansētam kopiespaidam var sākt ar vienu spilgtu, rakstainu spilvenu kā galveno elementu un tad papildināt ar vienkrāsainiem spilveniem no tās pašas toņu paletes. Interesantu iespaidu var radīt arī spilveni ar kontrastējošu rakstu. Noteikti jāpatur prātā, cik krāšņi izskatās dažādu tekstūru kombinācija - samts, lins un citi audumi. Interesants salikums ir, piemēram, dabiska koksnes raksta iedvesmots pleds un spilvena pārvalks. Lai radītu elegantu iespaidu, atspoguļojot papildu dziļumu un tekstūru, var izmantot žakarda pinumā austus kokvilnas pārvalkus ar blīvu, izteiksmīgu tekstūru, bet skatienu var piesaistīt ar kontrastējošiem, grafiskiem rakstiem.

-Krāsains tekstils ar toņu un rakstu daudzveidību radīs stilīgu lielpilsētas atmosfēru, košajiem toņiem atgādinot mirdzošu neona izkārtņu atspīdumus uz slapja asfalta lietainā naktī.

Romantiskie ziedu motīvi

Mājas ir vieta, kur mēs atgūstam spēkus. Mēs vēlamies, lai mājās valdītu mierpilna, patīkama noskaņa, kas veldzētu acis un dvēseli. Līdz ar pavasara tuvošanos mājoklī ienāk gaišākas krāsas, silti neitrālie toņi un, protams, ziedu raksti.

"Vieglākais veids, kā pielāgot guļamistabu jaunajam gadalaikam, ir nomainīt gultas veļu. Gultas veļa ar izsmalcinātām detaļām - dekoratīvām vīlēm, elegantu ziedu rakstu un ar audumu apvilktām pogām - rada ekskluzīvu iespaidu," saka interjera dizainers.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: Latvijas ģimenes izceļ zaļumus pagalmā (+VIDEO)

Ieteicams, lai mājoklis atrastos 15-30 minūšu attālumā no darba vietas, bērnudārza vai skolas.

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Sabiedrība Kā izvēlēties piemērotu jaunu mājokli, konsultē eksperte (+VIDEO)

Ir svarīgi rūpīgi izvērtēt finansiālās iespējas un izdevumus.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji dotu priekšroku dzīvei Rīgā vai piepilsētā

Latvijas iedzīvotāji labprātāk vēlētos dzīvot Rīgā vai piepilsētā, ja viņiem būtu iespēja izvēlēties, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.