• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Centrs VIZIUM iemācīs gatavot zinātniskus kokteiļus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 07:07, 06.02.2024


Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti.


Ikviens var justies kā zinātnieks.

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina visus pilngadīgos interesentus pavadīt 16. februāra vakaru tematiskā pasākumā “Kokteiļi un zinātne”, kas šoreiz būs veltīts sajūtu, emociju un maņu izzināšanai caur dažādām izglītojošām, atraktīvām, izklaidējošām un radošām aktivitātēm.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja izveidot pašiem savu dabas smaržu hidrolātu, pārbaudīt visas savas maņas dažādās interesantās darbnīcās, iepazīt fascinējošo maņu pasauli zinātnes šovā, pārbaudīt savas zināšanas atraktīvās prāta spēlēs, iemūžināt jautrus un sirsnīgus mirkļus ziedošā fotostūrītī – tas viss dzīvās mūzikas pavadījumā, baudot gardus kokteiļus!

Pasākuma laikā būs unikāla iespēja sajusties kā visos gadalaikos vienlaicīgi un izsmaržot 50 dažādu Latvijas augu aromātus, lai, salejot kopā pilienu pa pilienam, radītu savu īpašo aromātu, balstoties uz savām tā brīža sajūtām un emocijām - dabas smaržu kokteili savam spēkam no augu spēka. Hidrolāts ir destilāts, ko gatavo no augiem un ūdens.

“Dabas Sajūta” hidrolāti ir 100% dabīgs un tīrs produkts no Latvijas dabas - destilēšanas procesā cauri augiem plūst karsts tvaiks, kurš paņem ēteriskās eļļas un citus ķīmiskus savienojumus, kas ir vieglāki kā ūdens. Tvaikam kondensējoties rodas hidrolāts - destilāts ar attiecīgā auga īpašībām (smaržu, garšu). Hidrolātu izmanto kā smaržas un spreju dažādiem nolūkiem - ikdienas ādas kopšanas līdzeklis, ēdienu, dzērienu sastāvdaļa, gaisa atsvaidzinātājs, inhalācijas u.c.

“Laboratorium” iepazīstinās skatītājus ar fascinējošo maņu pasauli, kurā zinātne saplūst ar sajūtām. Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti, bet arī tiks pētīts, kā smarža tiek uztverta un apstrādāta mūsu smadzenēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspils pilsēta nevēlas apvienošanu ar apkārtējo novadu

Iecere apvienot Ventspils pilsētu ar novadu nav atbilstoša iedzīvotāju interesēm, šādu nostāju pauda Ventspils pilsētas pašvaldībā.

Ekonomika Ventspils kļuvusi par trešo lielāko industriālo centru Latvijā

Ventspils ostai no fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā savulaik tika veidota, jākļūst par atjaunojamās enerģijas un vietējo produktu eksportostu.

Kultūra Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Ekonomika «Ventspils osta» par 17 miljoniem eiro veidos jaunu industriālo parku

Otrdien Ventspils domes ārkārtas sēdē atbalstīta pašvaldības iestādes "Ventspils osta" iecere slēgt vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par jauna industriālā parka izveidi Ventspilī.