• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumu slimnīca pērn apkalpojusi aptuveni 4000 cilvēku dienā

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 17:40, 22.01.2024


Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Zvanu centrs 2023.gadā pieņēmis vairāk nekā 700 000 klientu zvanu, kopumā dažādās platformās nodrošinot vairāk nekā viena miljona klientu apkalpošanu gada laikā - 85 000 klientu ik mēnesi jeb aptuveni 4000 cilvēku dienā.



RAKUS Zvanu centra vienotais pieraksta tālrunis 67000610 2023.gadā nodrošinājis 1 000 490 klientu apkalpošanu dažādās platformās, no kuriem vairākums - 700 000 - nodrošināti telefoniski, bet pārējie - e-vidē un ar dažādu automatizācijas rīku palīdzību. Tie ir aptuveni 85 000 kontaktu ik mēnesi un vairāk nekā 4000 kontaktu ik dienas. Katrs slimnīcas Zvanu centra operators ik dienas apkalpo un veic vairāk nekā 130 pacientu pierakstu pie ārstiem un speciālistiem.

RAKUS klientu servisa viens no 2024.gada uzdevumiem ir profesionālās apkalpošanas līmeņa paaugstināšana, iedzīvinot jaunizstrādāto klientu apkalpošanas standartu un izmantojot jaunu kompetenču vērtēšanas metodiku. Standarta pamatā ir definētas rūpes par klientu, uz sadarbību orientēta saskarsme, izcilas slimnīcas reputācijas veicināšana, drošības un komforta veidošana. Jaunā kompetenču vērtēšanas metodika savukārt palīdzēs novērtēt kompetences, apzināt apmācību un izaugsmes vajadzības. Secīgi, veidojot apmācību un attīstības plānus, tiks palielināts atbalsts un izaugsmes iespējas klientu apkalpošanas darbiniekiem.

Klientu vadības stratēģiskais mērķis ir palielināt attālināto pakalpojumu e-vides un procesu automatizācijas procentuālo ietekmi, izmantojot robotizāciju procesos, atzvanos, informācijas nodošanā pacientiem.

RAKUS klientu vadības direktore Agrita Junkere skaidro, ka automatizācijas ietekmes palielināšana ļauj vairāk cilvēkresursu novirzīt darbam ar pierakstu kalendāru, tādējādi nodrošinot savlaicīgus pierakstus prioritārajām grupām. Tikpat svarīgi ir rūpēties par tukšo pierakstu vietu aizpildīšanu, samazinot ārstu dīkstāves un veicinot pakalpojumu sniegšanu.

Viņa norāda, ka 2023.gadā automatizācijas īpatsvars Zvanu centra darbā pieaudzis līdz 30% salīdzinājumā ar 20% 2022.gadā. Tas esot izdevies, ieviešot automatizētas atgādinājuma mobilās īsziņas un robotatzvanus, kas palīdz apzināt to pacientu loku, kas pierakstījušies pie ārstiem un speciālistiem, taču uz vizīti ierasties nevarēs, kā arī palielinot pierakstu iespēju pie ārstiem speciālistiem e-vidē.

2024.gada plānos ir procesu automatizācijas turpināšana, pašapkalpošanos un citu servisa rīka ieviešana, izmantojot tiešsaistes tērzētavu, automātiskas atzvanu iespējas un e-vides pakalpojumu īpatsvara palielināšanu.

Savukārt klātienes apkalpošanā Klientu vadība izvirzījusi mērķi palielināt pašapkalpošanās iespējas, lai vairāk cilvēkresursu varētu novirzīt būtiskāka atbalsta sniegšanai ārstniecības un aprūpes personālam, apkalpojot klientus un pacientus ārstniecības nodaļās. Pašapkalpošanās ieviešana RAKUS pašlaik vēl ir pašā sākumposmā, taču tiek strādāts, lai rastu iespēju pašapkalpošanās plūsmu palielināt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Austrumu slimnīca par 30% palielinās ķīmijterapijas pacientu skaitu (+VIDEO)

Ergonomiskie guļamkrēsli nodrošinās pacienta labsajūtu un ērtības procedūras laikā.

Sabiedrība Austrumu slimnīca turpina uzņemt smagi cietušos ukraiņu kareivjus

Tālo ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mērojuši kopskaitā 11 karā cietušie.

Sabiedrība Mediķi nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Austrumu slimnīcā

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS).

Kriminālziņas Pacienta tuvinieces nodara miesas bojājumus Austrumu slimnīcas ārstei

Kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.