• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bojāta telefona vai datora remonts izmaksā vidēji 450 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 14:05, 12.01.2024


Domājot par apdrošināšanas līgumu slēgšanu, liela daļa cilvēku primāri fokusējas uz dārgākajiem īpašumiem kā mājoklis, transporta līdzekļiem vai paša dzīvība, mazāk vērtīgās mantas atstājot novārtā. Taču tieši tā dēvētie kustamie īpašumi ir viena no visbiežāk sabojātajām un gana lielus izdevumus prasošajām mantām, turklāt tie ļoti bieži cieš šķietami nekaitīgās, sadzīviskās situācijās.



Apdrošināšanas akciju sabiedrība ik gadu atlīdzina vairākiem simtiem klientu sabojātu sadzīves preču remonta izmaksas, un vienas kompensācijas vidējā summa pēdējos trīs gados bijusi 450 eiro.

Par visbiežāk cietušo sadzīves priekšmetu kļuvis ikdienā vienmēr klātesošais viedtālrunis. Lietotāji tam darījuši pāri visdažādākajos veidos. Saziņas līdzeklis izkritis no rokām vai kabatas, nogrūsts no galda, norauts zemē aizķerot uzlādes vadu, lietotāji uzsēdušies virsū dīvānā nevērīgi nomestam tālrunim vai salauzuši ekrānu apsēžoties, kamēr ierīce atrodas bikšu kabatā.

Biežs negadījumu upuris ir televizors, kas tiek apskādēts bērnu rotaļu vai mājas uzkopšanas laikā. Apdrošināšanas akciju sabiedrība regulāri saņem atlīdzības pieteikumus no klientiem, kuru televizoru ekrāns ieplaisājis pēc mazuļu mestas rotaļlietas trāpījuma vai apgāzts sākumskolēnu neveiksmīgā bumbas spēlēšanā viesistabā. Grēko arī pieaugušie. Televizori tiek sasisti ar slotu istabas slaucīšanas brīdī vai pat neuzmanīgi mainot aizkaru stangu.

Trūkties dabū datortehnika, mikroviļņu krāsnis, robotizētie putekļu sūcēji un cita sadzīves elektronika. Lietotāji mēdz netīšām nogrūst klēpjdatorus no galda vai gultas, kā arī apliet tos ar kafiju vai citiem dzērieniem. Pieslēgti pie elektrotīkla, tie regulāri tiek sabojāti zibens spērienā.

«Ikdienā regulāri izmantotā elektronika piedzīvo bojājumus biežāk nekā lielākie, dārgākie apdrošinātie īpašumi. Mūsu kompānija ik gadu saņem gandrīz tūkstoš atlīdzības pieteikumu par kustamajai mantai nodarītajiem postījumiem, un vidējā atlīdzības summa ir gana augsta. Piemēram, 2021. gadā vienam klientam vidēji izmaksājām 300 eiro, bet pēdējo divu gadu vidējā summa ir 450 eiro,» ar statistiku iepazīstina Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.

Interesanti fakti Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Stāvvietas paplašinās nākamgad?

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) apkopojis nozīmīgākos notikumus 2023.gadā.

Ekonomika Demogrāfija, uzņēmējdarbība, nodokli - eksperts par pensijām Latvijā (+VIDEO)

Dzīvības apdrošināšanas tirgus 10 mēnešos ir piedzīvojis kritumu par 20%.

Ekonomika Raidījums: KP lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt OCTA polišu cenas

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB) nelabvēlīgā Konkurences padomes (KP) lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) polišu cenas, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Sabiedrība Latvijā bez OCTA pārvietojas aptuveni 1% auto

Ceļu satiksmē piedalās aptuveni 1% transportlīdzekļu bez obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA), liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kampaņas "Ja Tev nav OC/TA - nebrauc!" laikā apkopotā statistika.