• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izklaidēties skolēnu brīvlaikā var populārzinātniskajā centrā Ventspilī (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 13:28, 27.12.2023


Eksponāti ir izvēlēti, lai tie bērniem un jauniešiem jau no mazotnes radītu interesi par datorzinātnēm un dabas zinātnēm.


VIZIUM ir kļuvusi par iecienītu vietu pieaugušajiem un bērniem.

Zinātnes centrs VIZIUM aicina skolēnus ziemas brīvlaikā apmeklēt tehnoloģiju nodarbības, kurās notiks daudzveidīga darbošanās dažādās STEAM tēmas aktivitātēs. 3D ziemas pasakas izveide, sniega izpēte mikroskopā, iglu būve, darbošanās ar iRobot Root, personalizēta kalendāra izveide, ziemas skaņas digitālajā vidē un daudz citu aktivitāšu!

Zinātnes centra “Vizium” misija – saprotami stāstīt par fiziku, dabu, vielu, skaņas, gaismas savstarpējo ietekmi, kā arī dažādām mērķauditorijām veicināt izpratni par zinātni un tās visaptverošo dabu.

“VIZIUM” atšifrējas šādi:Ventspils – “V”, Inovāciju – “I”, Zinātnes – “ZI” un centrs (centrum) – “um”, un tas simbolizē – vīziju, misiju, vērtību, komunikāciju, mērķtiecību, efektivitāti un identitāti. Šo ideju iesniedza ventspilnieks Aleksandrs Bobrovs.

Zinātnes centrā ir izveidotas izglītojošas interaktīvas ekspozīciju zāles, vairāk kā 80 interaktīvu eksponātu, zinātnes šovi, laboratorijas, konferenču telpas, mācību klases un tehniski radošās darbnīcas, kas būs pieejamas apmeklētājiem, iepazīstinot ar fiziku, ķīmiju un citām dabaszinātnēm.

Eksponāti ir izvēlēti, lai tie bērniem un jauniešiem jau no mazotnes radītu interesi par datorzinātnēm un dabas zinātnēm, un veicinātu lielāku izpratni par fizikas, inženierzinātņu un tehnoloģiju attīstību procesiem dabā. Eksponāti ir gan izglītojoši, gan interaktīvi un tie tiek iekļauti izglītības un mācību programmās kā svarīga sastāvdaļa tematu apguvē.

Zinātnes centra ekspozīcija ir sadalīta septiņās dažādās galerijās: Viedo tehnoloģiju galerija, simulātori, Ģeogrāfijas un pasaules galerija, Cilvēka un sevis uztveres galerija, Fizikas un matemātikas galerija, Bērnu galerija un arī Veselīga dzīvesveida galerija.


Ziemā notiek daudz pasākumu.
Ziemā notiek daudz pasākumu.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Dzimstība Latvijā joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību

Šī gada pirmajos trīs mēnešos dzimstības lejupslīde turpinās, un reģistrēti 3154 jaundzimušie - par 267 jeb 7,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, kad piedzima 3421 bērns, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Interesanti fakti Eksperti: pērtiķi bieži kaitē ceļojošajiem latviešiem (+VIDEO)

Straujas kustības un klaigāšanu dzīvnieks var uztvert kā apdraudējumu un mēģināt uzbrukt.

Interesanti fakti Tiesa liek valstij samaksāt 500 eiro ieslodzītajam saistībā ar auguma mērījumu

Administratīvā rajona tiesa aprīlī likusi Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) samaksāt 500 eiro kaitējumu kādam gara auguma ieslodzītajam saistībā ar nepareizu auguma mērījumu, lai saņemtu papildu ēdienu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Interesanti fakti Ko svarīgi zināt mūsu velobraucējiem, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī divriteņa ilgmūžībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspilī par 670 000 eiro ierīkos jaunu promenādi (+VIDEO)

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu un piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai.

Sabiedrība Zinātnes centrs Ventspilī bērniem organizēs bezmaksas nodarbības (+VIDEO)

Tiks izmatotas ClassVR brilles, lai tuvplānā apskatītu piesārņojuma un globālās sasilšanas sekas uz mūsu planētas Zeme.

Sabiedrība Ventspils pilsēta nevēlas apvienošanu ar apkārtējo novadu

Iecere apvienot Ventspils pilsētu ar novadu nav atbilstoša iedzīvotāju interesēm, šādu nostāju pauda Ventspils pilsētas pašvaldībā.