• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Muzejs aicina iepazīties ar jaunākajām zinātnes tehnoloģijām (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 13:49, 16.11.2023


Tiks stāstīts par neparasto, piemirsto, neapzināto vai vēl tikai topošo krājumu daļu mūsdienu paradigmā.


Jaunākais muzejs Latvijā atrodas Pulka ielā.

23. un 24.novembrī Rakstniecības un mūzikas muzejs (turpmāk - RMM) rīko gadskārtējo zinātnisko konferenci. Šogad muzejs aizsāk jaunu konferenču un rakstu krājumu sēriju "Akti. Fakti. Artefakti", kurā runāt par aktualitātēm muzeoloģijas jomā Latvijā, kā arī iepazīt dažādu Latvijas muzeju krājumu.

Konferences nosaukumā ietvertie jēdzieni ir cieši saistīti ar muzeoloģiju, pētniecību un darbu muzejā. Akts - noteiktā formā sastādīts dokuments; fakts - fiksēta informācija par kādu pazīmi, parādību, notikumu u.c.; artefakts - cilvēka izgatavots vai veidots priekšmets, piemēram, darbarīks vai mākslas priekšmets muzeoloģijā.

RMM ikgadējā konference aktualizē muzeja krājuma pētniecisko potenciālu ne tikai RMM, bet arī citos Latvijas muzejos un atmiņu institūcijās.

Konferencē (sk. konferences programmu) uzmanība tiks pievērsta mazāk apzināto muzeju kolekciju un priekšmetu, kā arī aktuālā digitālā krājuma potenciāla atklāšanai kopā ar jaunākajām muzeoloģijas teorijām un praksēm. Tiks stāstīts par neparasto, piemirsto, neapzināto vai vēl tikai topošo muzeju krājumu daļu mūsdienu paradigmā.

Konference notiks RMM kultūrtelpā "Tintnīca", bet tās tiešraidi varēs vērot muzeja mājaslapā rmm.lv, kā arī RMM lapā sociālā tīmekļa vietnēs Facebook un Youtube, kur būs iespējams uzdot jautājumus referentiem un iesaistīties diskusijās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Savus noslēpumus Jaunmoku pils atklās sestdien (+VIDEO)

Muiža vēstures avotos pirmoreiz pieminēta 1544. gadā.

Interesanti fakti Līdz jūlija beigām zvejot nēģus ir aizliegts (VIDEO)

Maijs ir upes nēģu (Lampetra fluviatilis) nārsta laiks. Suga ir īpaši aizsargājama un ierobežoti izmantojama, tādēļ līdz pat 31. jūlijam tos ir aizliegts zvejot ikvienā Latvijas upē, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes
vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī