• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Reitings: Ilgtspējīgas attīstības mērķu rādītājos LU sasniedz augstu rezultātus

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 14:35, 02.06.2023


Latvijas Universitāte (LU) pasaules universitāšu reitingā “The Times Higher Education Impact Rankings 2023” (Ilgtspējīgas attīstības jeb ietekmes reitings) saglabā 101.–200. vietu, lai arī vērtējumā iekļauts par 160 universitātēm vairāk nekā iepriekšējā gadā, informēja VS.LV universitātē.


Foto: LETA

Arī 2023. gada “THE Impact” vērtējumā trīs LU ilgtspējas attīstības rādītājos novērtēta kā TOP 200 universitāte. Šogad kopumā vērtēta 1591 universitāte, 2022. gadā – 1410. LU ir novērtēta visaugstāk Baltijas valstu augstskolu vidū.

LU iekļuvusi TOP 200 trijos “THE Impact Rankings 2023” kategorijās: dzimumu līdztiesība (panākt dzimumu līdztiesību un nodrošināt pilnvērtīgas iespējas sievietēm); miers, taisnīgums un laba pārvaldība (veicināt miermīlīgu un iekļaujošu sabiedrību ilgtspējīgai attīstībai); cienīgs darbs un ekonomiskā izaugsme (veicināt noturīgu, iekļaujošu un ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi, pilnīgu un produktīvu nodarbinātību). Kopumā vērtējums tiek noteikts 17 kategorijās.

“Šā gada janvārī apstiprinātā LU Ilgtspējīgas attīstības politika iezīmē arī turpmāku darbību ilgtspējas virzienā. Apvienojot sociālos, vides un ekonomiskos jautājumus, Universitātes ieguldījums un mērķi reflektē starpdisciplināru pieeju attīstības jomā. Nākotnes perspektīvā, iedzīvinot izstrādātās politikas un stratēģijas ikdienas darbībā un pārvaldes principos, nodrošināsim augstu rezultātu sasniegšanu arī turpmāk,” saka LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis.

Viņš piebilst: “Būtiski, ka Universitātes attīstība apvieno gan infrastruktūras, līdztiesības, pārvaldības un vēl virkni citus, fundamentālus, virzienus, kā rezultātā ieņemam nozīmīgo lomu sabiedrības izglītošanā un viedokļa līderības demonstrēšanā.“

“THE Impact” reitings atspoguļo universitāšu ietekmes uz sabiedrību radītājus, pamatojoties uz augstskolu panākumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Tas sniedz priekšstatu par darbu, ko veic universitātes un tā ir iespēja izcelt nozīmīgus augstskolu darbus, kurus nevērtē citu klasifikāciju reitingos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti LNB pastāstīs, kāpēc latvieši mīl filozofu Kantu (+VIDEO)

Grāmatu izdošanā vieno apgaismības laikmetu un mūsdienas.

Interesanti fakti «Tesla» atsauc visus klientiem piegādātos «Cybertruck»

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" atsauc visas klientiem piegādātās "Cybertruck" automašīnas saistībā ar defektu, kas var izraisīt nejaušu automobiļa paātrināšanos, tādējādi palielinot avarēšanas riskus, vēstī ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Interesanti fakti Rīgā notiks Baltijas digitālo humanitāro zinātņu forums

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā jaunnedēļ, 25.aprīlī un 26.aprīlī, notiks Baltijas digitālo humanitāro zinātņu forums.

Interesanti fakti Latvijā 31% iedzīvotāju vasaras atvaļinājuma laikā plāno doties uz ārzemēm

Gandrīz katrs trešais Latvijas iedzīvotājs jeb 31% vasaras atvaļinājuma laikā plāno doties ceļojumā uz ārzemēm, bet katrs piektais ceļos pa Latviju, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).