• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Navaļnijs cietumā pieprasījis kandžu, balalaiku un ķenguru

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 20:55, 02.06.2023


Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien publiskojis fragmentus no sarakstes ar cietuma administrāciju, kuros viņš detalizēti apraksta savas sarkastiskās prasības, piemēram, saņemt pudeli kandžas, balalaiku un ķenguru.



Cietuma amatpersonu atbildes Navaļnija sociālo mediju kontā, acīmredzot, publicējusi viņa komanda.

"Kad tu sēdi soda izolatorā un tev nav daudz izklaižu, tu vari izklaidēties sarakstoties ar administrāciju," norādīja Navaļnijs, kurš kopš pagājušās vasaras izolatorā pavadījis gandrīz 180 dienas.

Visi Navaļnija lūgumi tika noraidīti, tai skaitā prasība pēc megafona, ko iedot cietumniekam blakus kamerā, "lai viņš varētu kliegt vēl skaļāk", un lūgums piešķirt augstāko pakāpi karatē citam ieslodzītajam, kurš "ar kailām rokām nogalināja cilvēku.

Noraidīti tika arī Navaļnija lūgumi atļaut viņam iegādāties kandžu, tabaku cigarešu tīšanai, balalaiku un atļaut viņam kamerā turēt ķenguru. Navaļnijs norādīja, ka ieslodzītie var turēt mājdzīvnieku, ja cietuma administrācija to atļauj.

"Es turpināšu cīnīties par savām neatņemamajām tiesībām turēt ķenguru," ar sarkasmu uzsvēra Navaļnijs, kurš svētdien atzīmēs savu 47.dzimšanas dienu. Navaļnija komanda ir aicinājusi rīkot protestus viņa atbalstam.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Navaļnijs ir apsūdzēts arī ekstrēmismā. Šajā lietā tiesas sēde paredzēta 6.jūnijā. Ja Navaļnijs tiks atzīts par vainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās, viņam var nākties pavadīt cietumā 30 gadus.

Navaļnijs atklāja, ka kāds izmeklētājs viņam sacījis, ka viņu gaida arī atsevišķa militārās tiesas prāva par apsūdzībām terorismā, par ko viņam var piespriest mūža ieslodzījumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Jūras ērgļu ligzdā Durbē izdēta pirmā ola

Durbē esošajā jūras ērgļu ligzdā, kuras norises Latvijas Dabas fonds (LDF) translē videotiešraidē, sestdienas, 23.marta, pēcpusdienā ir izdēta šosezon pirmā ola.

Interesanti fakti Vācu fotogrāfe izveidojusi grāmatu par Sibīrijas trimdiniekiem

Trešdien, 27.martā, plkst.17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Klīversalas zālē notiks vācu fotogrāfes no Nīderlandes Klaudijas Heinermanes grāmatas "Sibīrijas trimdinieki - brīvības cīnītāji" ("Siberian Exiles - Freedom Fighters") prezentācija.

Interesanti fakti Svētdien daudzviet Latvijā palaikam līs

Svētdien daudzviet Latvijā palaikam līs, vietām gaidāms arī slapjš sniegs, tomēr dažbrīd debesis skaidrosies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Lasiet arī

Pasaule Maskavā notiks Navaļnija bēres

Maskavā piektdien notiks Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres, taču pastāv bažas, ka policija aizturēs tos, kas ieradušies atvadīties.

Pasaule Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, sociālajā tīklā "X" pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Pasaule Navaļnija līdzgaitnieki apgalvo, ka viņu gatavojās apmainīt

Cietumā nonāvētā Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki pirmdien paziņoja, ka bija gandrīz panākta vienošanās par viņa atbrīvošanu ieslodzīto apmaiņā.

Pasaule Navaļnija mirstīgās atliekas atdotas mātei

Cietumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas sestdien beidzot atdotas viņa mātei Ludmilai Navaļnajai, pavēstījusi politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.