• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai dzimis jauns Elviss Preslijs!?... (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
EKSKLUZĪVI! 13:47, 18.05.2023


Populārais talantu šovs ''America's Got Talent'' (''Amerikai ir talants'') piedzīvojis pamatīgu pārsteigumu - Elvisa Preslija uzstāšanos. Bet kā tas ir iespējams?



Elviss kāpa uz skatuves ''America’s Got Talent'' 17. sezonas finālā. Viņš sāka dziedāt ikonisko ''Hound Dog'' dziesmu viens pats, bet drīz vien pārgāja uz dziesmu ''Devil in Disguise''. Un tad skatītāji piedzīvoja vēl vienu pārsteigumu! Žūrijas locekles Heidija Kluma un Sofija Vergara sāka dziedāt kā bekvokalīstes kopā ar Elvisu. Pēc mirkļa uz skatuves parādījās arī pats žūlijas galva Saimons Kovels.

Visu to varēja redzēt, kaut gan Kluma, Vergara un Kovels sēdēja pie žūriju galda un ar pamatīgu izbrīnu skatījās uz ekrānu. Pārsteigums, apbrīna un pat neliels apkaunojums - žūrijas pārstāvju galvās noteikti šaudījās miljoniem dažādu domu un emociju.

Protams, ekrānā redzamās zvaigznes nebija īstas, tās tika izveidots digitāli. Kamēr īstie dziedātāji uzstājās, viņu sejas ar mākslīgā intelekta palīdzību tika mainītas un tad rādītas uz lielā ekrāna. Tā kā izpildītāju apģērbi, frizūra un ķermeņu valoda bija tāda pati kā digitālajā versijā, zālē sēdošie no attāluma atšķirību nevarēja pamanīt. Auditorija varēja izjust šķietami īstu leģendārā Elvisa Preslija priekšnesumu.

Rokenrola karali atdzīvināja mediju izstrādātājs ''Metaphysic'', bet Elvisa apbrīnojamo balsi palīdzēja atdarināt sintētiskā audio kompānija "Respeecher".

Lai cik neticami tas varētu šķist, ''Metaphysic'' neuzvarēja ''America's Got Talent'' 17. sezonā - šis mākslīgā intelekta priekšnesums palika ceturtajā vietā. Tomēr kompānijas iegūtā popularitāte bija nenovērtējama.

''Metaphysic'' vēl joprojām pārbauda mākslīgā intelekta robežu, ar iepriekš neredzētu precizitāti atdarinot īstu cilvēku izskatu. Visapkārt pasaulei šīs kompānijas video tiek apbrīnoti. Tomēr rodas arī uztraukums. Video ir tik autentiski, ka dažkārt ar neapbruņotu aci nav iespējams atšķirt patieso no falšā. Tas viss liek aizdomāties par šīs programmas potenciāliem ļaunprātīgiem pielietojumiem nākotnē.

Šajā video ir redzama Parisa Hiltone... un komiķis Mailss Fišers. Kā redzams, viņš atveido Tomu Krūzu. Balss, runāšanas stils, kustības un izskats - šķietami identiski. Vai spējāt pamanīt atšķirību?


Mailss Fišers
Mailss Fišers

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Jūras ērgļu ligzdā Durbē izdēta pirmā ola

Durbē esošajā jūras ērgļu ligzdā, kuras norises Latvijas Dabas fonds (LDF) translē videotiešraidē, sestdienas, 23.marta, pēcpusdienā ir izdēta šosezon pirmā ola.

Interesanti fakti Vācu fotogrāfe izveidojusi grāmatu par Sibīrijas trimdiniekiem

Trešdien, 27.martā, plkst.17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Klīversalas zālē notiks vācu fotogrāfes no Nīderlandes Klaudijas Heinermanes grāmatas "Sibīrijas trimdinieki - brīvības cīnītāji" ("Siberian Exiles - Freedom Fighters") prezentācija.

Interesanti fakti Svētdien daudzviet Latvijā palaikam līs

Svētdien daudzviet Latvijā palaikam līs, vietām gaidāms arī slapjš sniegs, tomēr dažbrīd debesis skaidrosies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.