• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slavenais dzeltenais smaidiņš. Kurš to radīja, kad un kāpēc?

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti / Vēsturiskie
EKSKLUZĪVI! 17:03, 17.04.2023


Šādā vai citādā veidā, bet slaveno dzelteno smaidiņu zina visi. Vai to izmantojam kā emocijzīmi mobilajās sarakstēs vai redzam uz kāda produkta, skaidrs ir viens, tas ir izplatījies pa visu pasauli.



Smaidiņam ir ļoti vienkāršs dizains - plats smaids, acis uz apaļas dzeltenas sejas. To izmanto, lai izteiktu tādas pozitīvas emocijas kā prieku, baudu un draudzīgumu.

Interesanti, ka tas tika radīts apdrošināšanas kompānijai. Tālajā 1963. gadā komercmāksliniekam Hārvijam Bolam vajadzēja izveidot tēlu, kas uzlabotu kāda uzņēma darbinieku labsajūtu.

Tā arī bija šī simbola patiesā nozīme - smaidīšanas spēks. Bet pēc Bola domām šo nozīmi sāka aizmirst, jo smaidiņš tika plaši izmantots komerciāliem nolūkiem. Vēl arvien šo simbolu var redzēt atslēgu piekariņos, bumbās, apģērbā, komiksu grāmatās, kapučino krūzēs, dienasgrāmatās, traukos un citur.

Mākslinieks tomēr vēlējās atgādināt pasaulei par tā īsto domu. Bols uzskatīja, ka vismaz viena diena gadā būtu jāatvēl smaidīšanai. Tāpēc 1999. gadā radās Pasaules smaida diena, kas norisinās katra gada oktobra pirmajā piektdienā.

2001. gadā Bols nomira. Viņa piemiņai izveidots fonds - "Hārvija Bola pasaules smaida fonds". Tas vāc naudu mazām labdarības organizācijām, kurām citādi netiek pievērsts daudz uzmanības vai finansējuma.

Pasaules smaida diena mudina cilvēkus izdarīt kādu labu darbu citam cilvēkam. Neaizmirstiet - smaids un smiekli uzlabo cilvēka vispārējo veselību un stiprina imūnsistēmu. Tas vairo pozitīvas sajūtas un sniedz patīkamas emocijas citiem cilvēkiem.



Jebkurš mūsdienīgs cilvēks izmanto dzelteno smadiņu. Tas jau tik daudz reizes papildināts, ka var paust ne tikai patiku, bet arī citas emocijas...


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Mainīs makšķerniekiem atļauto paturamo zivju loma apjomu

Valdībā otrdien atbalstīja grozījumus makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, mainot atsevišķām zivju sugām atļauto paturamā loma apjomu, informēja Zemkopības ministrija (ZM).

Interesanti fakti Iedzīvotājus aicina izveidot jaunu biezpiena sieriņu

Piena pārstrādes koncerns "Food Union" aicina iedzīvotājus izveidot jaunu biezpiena sieriņa "Kārums" garšu kampaņā "Svinam KRĀ!".

Interesanti fakti LNB pastāstīs, kāpēc latvieši mīl filozofu Kantu (+VIDEO)

Grāmatu izdošanā vieno apgaismības laikmetu un mūsdienas.

Interesanti fakti «Tesla» atsauc visus klientiem piegādātos «Cybertruck»

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" atsauc visas klientiem piegādātās "Cybertruck" automašīnas saistībā ar defektu, kas var izraisīt nejaušu automobiļa paātrināšanos, tādējādi palielinot avarēšanas riskus, vēstī ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.