Priekulei noderēs atkritumu šķirošana jaunā vietā (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 14:36, 12.10.2024 0

Šādi šķirošanas laukumi ieplānoti vēl arī Pāvilostā un Nīcā.

 

Otrdien, 15.oktobrī, Priekulē tiks atklāts pirmais šķiroto atkritumu savākšanas laukums, kurā iedzīvotāji varēs ērti nodot pārstrādei ne tikai papīru, stiklu un metālu, bet arī nolietoto elektrotehniku, baterijas un tekstilu, informē "Vides pakalpojumu grupas" pārstāve Marta Krastiņa.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukums ir speciāli aprīkota, norobežota vieta, kur konteineros tiek savākti un uzglabāti dažādu veidu atkritumi pirms to apglabāšanas vai pārstrādes.

"Šķirošanas laukuma atklāšana ir būtisks solis, lai veicinātu efektīvāku atkritumu šķirošanu, padarot to iedzīvotājiem ērtāku un pieejamāku, kā arī sniedzot iespēju pareizi šķirot dažādu veidu atkritumus, tādējādi uzlabojot kopējo šķirošanas kvalitāti un veicinot ilgtspējīgu resursu izmantošanu," uzsver Krastiņa.

Viņa arī atgādina, ka atkritumu šķirošana ir ieguvums gan pašiem iedzīvotājiem, jo samazinās rēķini par nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanu, gan apkārtējai videi.

"Priekules šķirošanas laukums izbūvēts par Diendvidkurzemes novada pašvaldības finanšu līdzekļiem, tā apsaimniekošanu nodrošinās iepirkuma procesā izvēlētais operators. Šādi šķirošanas laukumi šobrīd jau darbojas Rucavā un Vaiņodē, kā arī atkritumu poligonā "Ķīvītes", Grobiņas pagastā iedzīvotājiem pieejams labiekārtots šķiroto atkritumu savākšanas laukums. Pašreiz notiek šķirošanas laukuma izbūve Aizputes pilsētā un šādi šķirošanas laukumi ieplānoti vēl arī Pāvilostā un Nīcā," norāda Dienvidkurzemes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Eva Mahta.

Šķirošanas laukumā bez maksas pieņems šādus mājsaimniecību atkritumus:

-papīra un kartona iepakojumu, papīru un kartonu;

-plastmasas iepakojumu un plastmasas atkritumus;

-koka iepakojumu;

-metāla iepakojumu;

-stikla iepakojumu;

-tekstilu;

-mājsaimniecībā nolietoto elektrotehniku;

-baterijas;

-akumulatorus;

-smēreļļas, motoreļļas, eļļas filtrus;

-lietoto pārtikas eļļu.

Tiek piemērota maksa, nododot nolietotas dažādu veidu riepas, lielgabarīta atkritumus, stikla atkritumus (tai skaitā logu stiklu, spoguļus), spuldzes, mājsaimniecībā radušos būvniecības atkritumus nelielos apjomos (<1m3), sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, kā arī bioloģiski noārdāmos atkritumus (tikai dārza un parka atkritumus - nopļautu zāli, lapas, mulču, nelielus zarus līdz 2 centimetriem diametrā).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī