LLKC: Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļā

Ekonomika
VS.LV 10:52, 05.10.2024 0

Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības speciālists Andris Skudra.

 
Foto: LETA

Viņš atzīmēja, ka Zemgalē sējas darbi ir noslēgušies, bet atsevišķās Vidzemes saimniecībās tie varētu turpināties arī nākamajā nedēļā.

Līdz pagājušajai nedēļai norisinājās aktīva sēja, kura bija jāpārtrauc lietavu un salnu rezultātā. Patlaban zeme ir mitra, tāpēc darbus turpināt nevar, tomēr Skudra izteica cerību, ka nākamās nedēļas sākumā varētu būt labāki laikapstākļi un darbus varēs pabeigt.

Tāpat, ja nākamnedēļ nelīs, varēs pabeigt arī citus rudens darbus, tostarp nezāļu ierobežošanu graudaugos, apstrādājot ar rudens herbicīdu.

Tomēr viņš uzsvēra, ka herbicīdus nevar lietot salnu laikā, jo ziemājiem veidojas stress un apstājās attīstība, piebilstot, ka ir saimnieki, kas bija sākuši nezāles smidzināt, bet salnu rezultātā darbi apstājās.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija kļūs par Starptautiskās enerģētikas aģentūras dalībvalsti

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru apstiprina Latvijas dalību Starptautiskajā enerģētikas aģentūrā.

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.

Lasiet arī

Ekonomika Madonas novads kļuva par čempionu biosaimniecības īpatsvarā (+VIDEO)

Pagasti, kas ir gandrīz brīvi no pesticīdu izmantošanas, kalpo kā signāls sabiedrībai.

Ekonomika Līdz 2026. gadam Latvijas melioratori atjaunos 5 aizsargdambjus (+VIDEO)

Darbam kopsummā paredzēti gandrīz 9,05 miljoni eiro.

Ekonomika Krauze: Valsts subsīdijas nedrīkst kļūt par pastāvīgu ienākumu avotu

Subsīdijām ir jābūt tādām, lai tās palīdzētu pārvarēt grūtības un mērķtiecīgi attīstīties, nevis tādām, lai tās kļūtu par pastāvīgiem ienākumiem, intervijā aģentūrai LETA teica zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Ekonomika Zemkopības ministrs liek domāt, ka graudu ražas samazinājums nebūs kritisks

Mitruma trūkuma dēļ var veidoties sīki graudi un slikta kvalitāte, pauž D.Šmits.