Zinātnieki vēlas Vidzemes mežu resursus labāk pielāgot ekonomikai (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 15:27, 21.09.2024 0

Būtiska ir dažādu biznesa modeļu pielāgošana, esošu risinājumu un pētniecības iespēju apzināšana.

 

Vidzemes Atvērto inovāciju centrs līdz 22. septembrim aicina pētniekus, uzņēmējus un studentus pieteikties dalībai inovāciju koprades laboratorijā “Meža resursi ilgtspējīgu pakalpojumu radīšanai”, kas norisināsies šī gada novembrī.

Inovāciju koprades laboratorijas tēma ir nozīmīga gan meža īpašniekiem, gan tiem uzņēmējiem, kuri vēlas attīstīt arvien jaunus un inovatīvus tūrisma, rekreācijas un kultūras pakalpojumus, gan tiem, kuri meklē starpdisciplinārus risinājumus pakalpojumu attīstīšanai sadarbībā ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari, t. sk, virtuālās realitātes risinājumiem, modelēšanas un uzraudzības rīkiem u.c.

Inovāciju koprades laboratorija ir praktiska metode profesionāli vadītai pētnieku, uzņēmēju un studentu sadarbības veicināšanai. Savienojot pētnieku zināšanas ar uzņēmēju biznesa ekspertīzi un reālās vides izaicinājumiem, kā arī studentu inovatīvo skatījumu, tiks radītas iestrādnes jauniem produktiem, pakalpojumiem, procesiem vai tehnoloģijām.

“Latvijas meži un tajos esošie resursi ir viena no galvenajām valsts bagātībām. Produktīvāka, viedāka mežu un to resursu izmantošana ir svarīga tautsaimniecības izaugsmei, tādēļ tiek meklētas arvien jaunas idejas un risinājumi inovatīvai un efektīvai mežu resursu izmantošanai, tai skaitā ilgtspējīgu pakalpojumu radīšanā. Tam būtiska ir dažādu biznesa modeļu pielāgošana, esošu risinājumu un pētniecības iespēju apzināšana, testēšana, ilgtspējas jautājumu aktualizēšana un daudz cita, kā iespējas kopīgi ar pētniekiem meklētu, diskutētu un risinātu laboratorijas pasākumu cikla laikā,” vietnei labsoflatvia.lv stāsta Vidzemes Atvērto inovāciju centra vadītāja Santa Vītola.

Koprades process norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē. Pirmā dalībnieku tikšanās un iepazīšanās notiks 1. novembrī tiešsaistē. Tai sekos tikšanās klātienē Vidzemes Augstskolā Valmierā 8. novembrī un 22. novembrī. Piedalīšanās pasākumā ir bez maksas.

Inovāciju koprades laboratoriju organizē Vidzemes Atvērto inovāciju centrs, to atbalsta Valmieras novada pašvaldība un Eiropas Universitāte.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Lasiet arī