• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:40, 18.09.2024


Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).



ĀM parlamentārā sekretāre Dace Melbārde (JV) otrdien tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras administratores vietnieci Eiropas un Eirāzijas jautājumos Erīnu Makkī.

Tikšanās laikā Melbārde un Makkī pauda gandarījumu par 25.jūlijā Vašingtonā, ASV, parakstīto saprašanās memorandu starp ĀM un ASV Attīstības sadarbības aģentūru par digitālās transformācijas veicināšanu partnervalstīs.

Memoranda mērķis ir veicināt ciešāku Latvijas un ASV sadarbību, sniedzot atbalstu digitalizācijas jautājumos partnervalstīm, jo īpaši Eiropas Savienības Austrumu partnerības, Centrālāzijas un Āfrikas valstīm. Amatpersonas pārrunāja arī turpmāko sadarbību Moldovā.

Makkī uzteica Latvijas vēstniecības Moldovā un USAID sadarbību kā izcilu piemēru veiksmīgai starptautiskajai partnerībai, kas var kalpot par paraugu citām valstīm, veicinot ilgtspējīgu attīstību un modernizāciju reģionā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Rosina pensionāra neapliekamo minimumu noteikt 1000 eiro apmērā

Lai līdzsvarotu strādājošu un nestrādājošu visu veidu pensiju saņēmēju nodokļu piemērošanu ar pārējiem strādājošajiem, Finanšu ministrija (FM) rosina no 2025.gada noteikt pensionāra neapliekamo minimumu 1000 eiro apmērā.

Ekonomika 2024.gada makroekonomiskais liktenis jau ir izšķirts

Latvijas ekonomika pāriet no algu un cenu spirāles uz mierīgāku pārmaiņu režīmu, secināts Luminor ekonomikas apskatā, ko šodien prezentēja Luminor bankas galvenais ekonomists Pēteris Strautiņš.

Ekonomika Apsver atkārtotu vēršanos KP, ja lielveikali nemainīs uzcenojuma politiku

Pārtikas ražotāji apsver atkārtotu vēršanos Konkurences padomē (KP), ja lielveikali nemainīs uzcenojuma politiku vietējiem ražojumiem, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes

Turpmākajos gados plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes, paredzēts digitālās desmitgades stratēģiskajā ceļvedī Latvijai līdz 2030.gadam, kuru šodien zināšanai pieņēma valdība.

Sabiedrība Slavena sportiste Ventspil kļūs par jaunās izglītojošās kampaņas seju (+VIDEO)

Katram no mums var būt nepieciešamas digitālās tehnoloģijas.

Sabiedrība Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ekonomika Mēs varam: Latvija digitālajā pārveidē apsteidz ES vidējos rādītājus (+VIDEO)

Mūsu valsts arī pārspēj Eiropas vidējo līmeni attiecībā uz galvenajiem tiešsaistes pakalpojumu sniegšanas aspektiem, kā arī attiecībā uz piekļuvi e-veselības ierakstiem.