• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā jaunie uzņēmēji var tikt pie 150 000 eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:56, 30.08.2024


Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra novērtēja nodibinājuma daudzu gadu ilgo ieguldījumu.


Spīķeru kvartālā aug jauns bizness.

Lai veicinātu inovāciju, jaunuzņēmumu un tehnoloģiju attīstību Rīgā, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra (RITA) izsludināja pieteikšanos jaunai investīciju atbalsta programmai "Jaunuzņēmumu māju atbalsta programma", kas mērķtiecīgi sekmēs jaunuzņēmumu māju darbību Rīgā. Kopumā galvaspilsētā nākamo 3 gadu laikā plāno ieguldīt 450 000 EUR jaunuzņēmumu centra attīstībā. Visvairāk punktus saņēma nodibinājums "TechHub Riga."

Kopā konkursā tika iesniegti trīs pieteikumi. Visvairāk punktus (120) saņēma nodibinājums "TechHub Riga", kas nākamo trīs gadu laikā plāno kļūt par galveno inovāciju un uzņēmējdarbības centru Latvijā, nodrošinot jaunuzņēmumiem nepieciešamo atbalstu, zināšanu resursus, tīklošanās un sadarbības iespējas.

RITA direktors Fredis Bikovs: "Jaunuzņēmumu māja ir būtisks nākamais solis jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai Rīgā. Esmu pārliecināts, ka šī māja nodrošinās stabilu un inovatīvu platformu, kas turpmākajos gados veicinās jaunuzņēmumu izaugsmi un attīstību mūsu pilsētā. Rīga turpinās mērķtiecīgi atbalstīt jaunuzņēmumu nozari."

Jaunuzņēmumu centra attīstītāju atlasīja, balstoties uz vairākiem kritērijiem, tostarp iepriekšējo pieredzi darbā ar jaunuzņēmumiem, atsauksmēm, telpu izvēli, piedāvāto stratēģiju un plānu tās ieviešanai, kā arī līdz šim piesaistīto jaunuzņēmumu skaitu. Līgumu ar "TechHub Riga" slēgs uz 36 mēnešiem (3 gadiem jeb 3 periodiem), katrā periodā sniedzot 150 000 EUR līdzfinansējumu piedāvātā plāna realizācijai, no kuriem 75 000 EUR ir pieejami 2024.gada budžetā. Paredzēts, ka "TechHub Riga" pirmajā gadā atbalstīs vismaz 10, savukārt, otrajā un trešajā gadā vismaz 15 jaunuzņēmumus katru gadu.

"Esam ļoti gandarīti, ka Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra novērtēja nodibinājuma "TechHub Riga" daudzu gadu ilgo ieguldījumu jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībā, un lēma par labu atbalstam mūsu jaunajai mājvietai Startup House Riga. Jau pašlaik šeit pulcējam labākos Latvijas jaunuzņēmumu talantus kopā ar iespējkapitāla fondiem un ekosistēmas dalībniekiem. Lielākā daļa no sniegtā atbalsta tiks tieši nodota pašiem jaunuzņēmumiem, tā sekmējot viņu iespējas attīstīt savus biznesus. Atbalsts palīdzēs Startup House Riga izaugt lielākai un uzaudzēt "muskuļus" vēl lielākiem projektiem, tā nodrošinot ka Latvijā un Rīgā dzims vēl vairāk jaunu un veiksmīgu uzņēmumu," skaidro Andris Bērziņš, TechHub Riga valdes priekšsēdētājs


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī