• Erna,
  • Eva,
  • Evita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ašeradens ir atvērts diskusijām un kompromisiem par nodokļu politikas izmaiņām

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:53, 22.08.2024


Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) ir atvērts diskusijām un kompromisiem par nodokļu politikas izmaiņām, vienlaikus saglabājot fokusu uz valsts drošību kā valdības noteikto galveno prioritāti un jau sākotnēji nospraustajiem mērķiem - veicināt Latvijas ekonomikas straujāku izaugsmi un mazinās sociālo nevienlīdzību, pavēstīja Ašeradens.


Foto: LETA

Ministrs skaidroja, ka, ņemot vērā nevienprātību par piedāvāto nodokļu pārskatīšanas scenāriju, tiek turpinātas gan politiskās diskusijas, gan sarunas ar valdības sociālajiem partneriem, lai savstarpējo redzējumu tuvinātu.

Jebkādas nodokļu izmaiņas tiek skatītas kontekstā ar budžeta veidošanas procesu, un, pēc budžeta izstrādes grafika, tas ir jāizskata Ministru Kabinetā 17.septembrī, savukārt 15.oktobrī jāiesniedz Saeimā, līdz ar to šie arī ir nozīmīgākie gala termiņi, kad nonākt pie lēmuma par nodokļu pārskatīšanu, uzsvēra Ašeradens.

Finanšu ministrs atzina, ka katrai sabiedrības grupai - darba devējiem, darba ņēmējiem un dažādu nozaru pārstāvjiem - ir savas prioritātes un savas intereses, taču priekšroka būtu dodama tiem risinājumiem, kas ļautu mazināt izdevumus, turpretim risinājumi, kas radītu izdevumus, tiktu uzklausīti nelabprāt.

"Tieši tādēļ mums ir jāturpina runāt par iespējamiem kompromisiem, jāskatās uz izmaiņām kopumā un jātuvinās vienotam redzējumam," pauda Ašeradens.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Inčukalna pazemes gāzes krātuvi varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju Inčukalna pazemes gāzes krātuvi savu valstu stratēģisko rezervju uzglabāšanai nepieciešamības gadījumā izmantot arī Lietuvai, Igaunijai un Somijai.

Ekonomika Baņķiera Guseļņikova tiesāšanās ar Latviju izmaksājusi 6,9 miljonus eiro

Bijušā "PNB" bankas īpašnieka Grigorija Guseļņikova tiesāšanās ar Latviju valstij līdz šim izmaksājusi jau aptuveni 6,9 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Ekonomika Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā nav mainījušās

Šī gada augustā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās netika konstatētas izmaiņas, un, salīdzinot arī ar 2024.gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas nav mainījušās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Valsts kase: Valsts parāds nākamajos gados joprojām būs zem 50% no IKP

Valsts parāds nākamajos gados joprojām būs zem 50% no iekšzemes kopprodukta (IKP), intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Lasiet arī

Ekonomika Ašeradens: «Lētās naudas laiks ir beidzies»

Lētās naudas laiks ir beidzies, un turpmākajos gados gan valsts parāda apkalpošanas izmaksas, gan valsts aizņemšanās cena pieaugs, pirmdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Ašeradens prognozējis, kad varētu būt gaidāms valdības lēmums par budžetu

Ņemot vērā darba apjomu ministrijās pie valsts budžeta, valdība lēmumu par budžeta projekta apstiprināšanu un virzīšanu skatīšanai Saeimā varētu pieņemt tuvāk novembrim, aģentūrai LETA pieļāva finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Darbaspēka nodokļu izmaiņas pašvaldībām radīs negatīvu fiskālu ietekmi

Plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas vistiešākajā veidā radīs negatīvu fiskālu ietekmi uz pašvaldību budžetiem, vērtē Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole".

Ekonomika Izveidots «Algas kalkulators» algas aprēķinam 2025.gadā pēc nodokļu izmaiņām

Lai darba ņēmēji varētu aprēķināt savu darba algu 2025.gadam atbilstoši izstrādātajam darbaspēka nodokļu piedāvājumam, Finanšu ministrijas (FM) mājaslapā publicēts "Algas kalkulators", informē FM.