RSU uzņems karavīrus, kuri beiguši valsts aizsardzības dienestu (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 08:59, 01.08.2024 0

Vislielāko popularitāti ieguvusi studiju programma "Fizioterapija".

 

Vēlmi studēt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šī gada vasaras uzņemšanas laikā izteicis rekordliels reflektantu skaits. Viņu vidū arī 6 Valsts aizsardzības dienesta (VAD) karavīri.

Vislielāko popularitāti jauno karavīru vidū ieguvusi studiju programma "Fizioterapija" - tajā studēt vēlas un jau ir uzņemti 4 no 6 jauniešiem. Pārējo interese saistās ar sociālajām zinātnēm.

Rīgas Stradiņa universitāte ir gandarīta par šādu jauniešu izvēli un pateicas visiem, kuri, domājot par mūsu valsts drošību, ir atsaukušies un devušies Valsts aizsardzības dienestā. Šāds rīcība ir augstu vērtējama, tāpat kā vēlme pēc dienesta turpināt izaugsmi, uzsākot studijas augstskolā. RSU ir atvērta ikvienam, kurš pēc Valsts aizsardzības dienesta Augstskolu likumā noteiktajā kārtībā vēlas studēt pilna laika studiju programmā valsts budžeta vietā un izpilda minimālās uzņemšanas prasības.

"Tomēr atgādinām un kā jau iepriekš ir ziņots, valsts apmaksātu studiju iespējas ir tikai dienestu pabeigušajiem brīvprātīgajiem karavīriem un sekmīgajiem. Aicinām jauniešus, kuriem diemžēl līdz šim nav izdevies iegūt studijām RSU nepieciešamā līmeņa centralizēto eksāmenu vērtējumus, vēlreiz kārtot eksāmenus un pieteikties studijām universitātē nākamajā studiju gadā! Tāpat aicinām visus, kas apsver studiju iespējas pēc dienesta, iepazīties ar Aizsardzības ministrijas sagatavoto izvērsto informāciju par valsts apmaksātajām studijām VAD karavīriem", - pauž Inguna Potetinova, RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī

Sabiedrība LBTU aicina mācīt zemes zinātnes Jelgavā (+VIDEO)

Studenti studiju procesā apgūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet darbojas arī praktiski.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība Par LBTU rektori ievēlēta līdzšinējā prorektore Arhipova

Par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektori ievēlēta līdzšinējā LBTU zinātņu prorektore Irina Arhipova.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.