• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidējais koplietošanas elektroauto brauciena attālums Latvijā ir 24 km (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:47, 28.07.2024


Var prognozēt, ka pilsētvidē jau tuvākajās desmitgadēs šo pārvietošanos veidu izmantos puse cilvēku.


Ikvienam ir iespēja izmēģināt leģendāro elektromobili.

40% koplietošanas auto pakalpojuma izmantotāji ir cilvēki vecumā no 29 līdz 38 gadiem, galvenokārt rīdzinieki, liecina Latvijā izveidotās auto koplietošanas platformas novērojumi.

Nākamā populārākā vecuma grupa ir cilvēki no 19 līdz 28 gadiem, kas veido 33% no kopējā lietotāja skaita. Savukārt 21% lietotāju ir vecumā no 39 līdz 48 gadiem. Cilvēki vecumā virs 49 gadiem platformu izmanto ļoti reti – tikai 6% lietotāju ir šajā vecuma grupā.

Nākotnē šādi pārvietosies puse pilsētnieku

Uzņēmēja Egija Gailuma norāda, ka transportlīdzekļu koplietošana ir nākotnes mobilitātes tendence, ko jau šobrīd atspoguļo lietotāju profils – starp reģistrētajiem lietotājiem 73% ir pilsētnieki vecumā līdz 38 gadiem.

“Mums ir iespēja būt vieniem no pirmajiem, kas veido nākotnes mobilitāti pilsētā – samazina privātā transporta apjomu, palielina komfortu, kā arī risina vides un gaisa piesārņojuma jautājumus. Var prognozēt, ka pilsētvidē jau tuvākajās desmitgadēs šo pārvietošanos veidu izmantos puse pilsētnieku,” paredz E. Gailuma.

Vidējais brauciena attālums ir 24 kilometri un vidējais koplietošanas automašīnas nomas ilgums – 2,5 stundas. Visbiežāk pilsētnieki izmanto automašīnu tālākiem izbraucieniem ārpus Rīgas, bet automašīnas noma ir aktuāla arī, lai ērti un ātri pārvietotos no vienas Rīgas apkaimes uz citu, kā arī nokļūšanai Pierīgā.

Latvijā izveidotās elektroauto koplietošanas platformas lietotāju skaits pirmo divu gadu laikā ir sasniedzis 50 tūkstošus, rakstīja Labs of Latvia. Kopš platformas izveides tie kopā ir veikuši 3,8 miljonu kilometru distanci, koplietošanas automašīnas izmantojot 165 tūkstošus reižu.

Izmantojot CO₂ kalkulatorus, komanda ir aprēķinājusi, ka šo divu gadu laikā uzņēmuma atstātā ekoloģiskā pēda būtu līdzvērtīga 4,2 miljoniem iestādītu koku, kas ļautu kompensēt CO₂, ko pie tāda paša nobraukuma radītu transportlīdzekļi ar iekšdedzes dzinēja motoru.

Pērn Latvijā izveidotā “Tesla” automašīnu koplietošanas platforma noslēdza vienošanos par 2,8 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu autoparka attīstībai, rakstīja Labs of Latvia. Šis solis palīdzēja palielināt automašīnu skaitu par 80, autoparkam sasniedzot 200 koplietošanas elektroauto. Iepriekš attīstītājs platformā bija ieguldījis vairāk nekā četrus miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Līdz gada beigām Latvijas uzņēmumi bieži vien sāk restrukturizāciju (+VIDEO)

Tikai 6% finanšu vajadzības risinātas ar jauna kapitāla iemaksu no uzņēmumu dalībniekiem.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā augustā samazinājās

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, augustā dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā kopumā un arī lielākajos mikrorajonos samazinājās par 4%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Vidzemes dienvidos uzbūvēts lielākais saules paneļu parks (+VIDEO)

Kokneses SES ar uzstādīto jaudu 5,3 MW turpmāk ik gadu saražos vismaz 5200 MWh atjaunīgās enerģijas.

Ekonomika Nākamos piecus gadus Rīgas ielas uzturēs četras firmas

Rīgas ielu uzturēšanu nākamos piecus gadus veiks apvienība "Roadeks un LAU", uzņēmums "Vizii Urban", kā arī uzņēmumu "Eco Baltia vide" un SIA CBF "Ļ-KO" apvienība, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties pareizo elektromobili: ekspertu padoms (+VIDEO)

"Pie mums aktuāli būs modeļi, kas piedāvās alternatīvu pašreizējiem dižpārdokļiem".

Ekonomika EK plāno Ķīnā ražotiem elektroauto piemērot importa nodevas līdz 36%

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka plāno uz pieciem gadiem Ķīnas elektromobiļu importam noteikt nodevas līdz pat 36% apmērā, ja vien Pekina nespēs piedāvāt alternatīvu risinājumu nesakaņām negodīgu valsts subsīdiju jautājumā.

Ekonomika Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.