Briškens mainīs Dzelzceļa savstarpējās izmantojamības noteikumus (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:06, 18.07.2024 0

Kravu pārvadājumu rādītāji Latvijā pastāvīgi samazinās.

 

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") lūdza valdību mainīt Dzelzceļa savstarpējās izmantojamības noteikumi.

Projekta mērķis ir precizēt dzelzceļa stacionāru iekārtu pieņemšanas ekspluatācijā praktiskās procedūras, nodrošināt pieteikuma iesniedzēja efektīvu darbību un procesu atbilstību visā stacionāro iekārtu ekspluatācijas atļaujas saņemšanas procesā, kā arī samazināt riskus stacionāras iekārtas izveides, modernizācijas vai atjaunošanas laikā.

Dzelzceļa būvnoteikumi šobrīd satur prasības, kuru izpilde nav tieši nepieciešama būvniecības procesam, bet bez kuru izpildes nav iespējams saņemt atļauju stacionārās iekārtas nodošanai ekspluatācijā Noteikumu izpratnē. Šobrīd dzelzceļa būvnoteikumu un Noteikumu normu sasaiste rada neskaidrības šo normu piemērošanā, kā arī rada atsevišķu procesu dublēšanās iespējamību.

Inspekcijas praktiskā pieredze, it īpaši attiecībā uz Rail Baltica projekta īstenošanu, kā arī attiecībā uz esošās dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projektiem, rāda, ka virknē gadījumu pasūtītājs stacionārās iekārtas izveides vai modernizācijas sākuma stadijā nav ņēmis vērā prasības, kuras nepieciešams ievērot, lai pabeigtu stacionāro iekārtu nodotu ekspluatācijā.

No valsts kopējā sauszemes pārvadājumu apjoma dzelzceļa kravu pārvadājumu īpatsvars ir apmēram 24%, bet pasažieru pārvadājumu – 12%. Dzelzceļu kravu pārvadājumu struktūrā importa pārvadājumi veido 59,2%, eksporta pārvadājumi 24,5%, iekšzemes pārvadājumi 10,4%, bet sauszemes tranzīts 5,8%.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Interesanti fakti «Ferdinands» joprojām brauks pa šaursliežu ceļu (+VIDEO)

Pirms 120 gadiem izbūvētās infrastruktūras darbība turpināsies arī 2024.gadā.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.

Ekonomika Drīz sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā starp Viļņu un Rīgu

Pirmdien sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā, kas kursēs starp Viļņu un Rīgu, informē Lietuvas valsts dzelzceļa grupas "Lietuvos geležinkeliai" pārstāvji.

Kriminālziņas Vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku 

Sestdienas pēcpusdienā vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku, tāpēc galamērķī tas ieradīsies ar ievērojamu kavēšanos, liecina AS "Pasažieru vilciens" un Valsts policijas sniegtā informācija.