Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ekonomika
LETA 13:13, 03.07.2024 0

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

 

Darījumu skaits ārpus Rīgas pēdējos gados ir ar tendenci palielināties Pierīgā, lielajās pilsētās, kā arī pilsētās ar augošu iedzīvotāju skaitu un pietiekami plašu mājokļu piedāvājumu otrreizējā tirgū. Piepildoties prognozēm par procentu likmju samazināšanu, šie reģioni arī būs tie, kur gaidāmi lielākie darījumu skaita pieaugumi šogad, norāda Mūrnieks.

Ņemot vērā pēdējā laika iedzīvotāju skaita pieauguma tendences un kopējo tirgus dinamiku, Mūrnieks prognozē, ka Pierīgā aktīvs mājokļu tirgus sagaidāms Jūrmalas, Mārupes, Ropažu un Ādažu novados. Šajos reģionos biežāk izplatīti ir darījumi ar privātmāju iegādi.

Tālāk no Rīgas darījumu skaita pieaugumu Mūrnieks prognozē Jelgavā, Siguldā, Cēsīs un Liepājā. Tikmēr iedzīvotāji, kuri vēlas iegādāties īpašumu pie jūras, visbiežāk lūkosies Tukuma un Saulkrastu novada virzienā, uzskata Mūrnieks.

Līdzīgi kā Rīgā, arī reģionos visbiežāk tiek finansēti mājokļi sērijveida namos, un šī tendence tuvākajā laikā nemainīsies. Piejūras novados lielāks pieprasījums ir pēc gatavām privātmājām vai zemes apbūves sākšanai.

Bankas "Citadele" otrā ceturkšņa dati liecina, ka lielākais darījumu skaita pieaugums periodā no aprīļa līdz jūnijam vērojams Pierīgas novados. Vidējā izsniegtā hipotekārā kredīta summa bijusi 82 000 eiro, savukārt vidējais atmaksas termiņš - 23 gadi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.

Ekonomika Eksperts: kredītlimits Latvijā ir ar nelielu tendenci samazināties (+VIDEO)

Papildu aktīvas kredītlīnijas un patēriņa kredīti ir vairāk novērojami personām ar sliktu kredītreitingu.

Lasiet arī

Ekonomika Par 5,5 miljoniem eiro piedāvā iegādāties ēku Hanzas ielā

Apakšveļas ražotāja SIA "New Rosme" stratēģiskās darbības izmaiņu ietvaros nolēmusi pārdot īpašumu Hanzas ielā.

Sabiedrība Atsavinās divas ēkas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā

Veselības ministrija (VM), ņemot vērā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) sūdzības un tiecoties paplašināt centra ārstniecības pakalpojuma sniegšanas iespējas, iecerējusi piespiedu kārtā atsavināt divas privātās ēkas centra teritorijā, Tvaika ielā, liecina VM iesniegtais likumprojekts.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt ēku Brīvības ielā ar 1,53 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē nav izdevies pārdot ēku Brīvības ielā, Rīgā, kurā atrodas veikals "Santa un Barbara", liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Sabiedrība Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.