Maksātnespējas process valstī kļūs caurskatāmāks (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 15:19, 24.06.2024 0

Anonimizētie lēmumi ir pieejami kontroles dienesta tīmekļa vietnē.

 

Maksātnespējas kontroles dienests turpmāk anonimizētā veidā publiskos Maksātnespējas kontroles dienesta un disciplinārlietu komisijas pieņemtos lēmumus, kuros vērtēta maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu rīcība.

Lēmumu publiskošanas mērķis ir informēt sabiedrību par aktuālo praksi administratoru un uzraugošo personu uzraudzības un disciplinārpārkāpumu lietās, veicināt kopējas izpratnes un vienotas maksātnespējas nozari regulējošo normatīvo aktu piemērošanas prakses veidošanu, administratora kā valsts amatpersonas rīcības atklātumu un Maksātnespējas kontroles dienesta darbības caurskatāmību.

Maksātnespējas kontroles dienests anonimizētā veidā publiskos:

-uzraudzības kārtībā pieņemtos lēmumus, ar kuriem atzīti normatīvo aktu pārkāpumi maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu rīcībā;

-sūdzību izskatīšanas kārtībā pieņemtos lēmumus, ar kuriem sūdzība noraidīta un normatīvo aktu pārkāpumi nav konstatēti vai sūdzība apmierināta un normatīvo aktu pārkāpumi ir atzīti;

-disciplinārlietu komisijas lēmumus.

Publiskoti tiks lēmumi, kas pieņemti, sākot ar 2024.gada 1.maiju. Anonimizēto lēmumu un informāciju par to Maksātnespējas kontroles dienests publiskos mēneša laikā pēc tam, kad attiecīgais lēmums būs kļuvis nepārsūdzams. Publiskotā informācija būs pieejama divus gadus no attiecīgā anonimizētā lēmuma ievietošanas Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļa vietnē.

Anonimizētie lēmumi ir pieejami Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļa vietnē sadaļas "Maksātnespēja" apakšsadaļā "Anonimizētie lēmumi". Publikācijā būs norādīta informācija par lēmuma pieņemšanas datumu, lēmuma statusu (stājies spēkā) un ziņām par tiesvedības rezultātu (informācija par to, vai lēmums atcelts, atcelts daļā, ja lēmums atcelts daļā, tad kādā daļā tas atcelts).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Latvenergo» vadītājs pērn algā saņēmis 201 000 eiro

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste pagājušajā gadā algā saņēmis 201 007 eiro, kas ir par 32,4% vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Nākamgad FM prognozētā fiskālā telpa ir mīnus 279,5 miljoni eiro

Nākamajā gadā Latvijas Stabilitātes programmā 2024.-2028.gadam prognozēta negatīva fiskālā telpa mīnus 279,5 miljonu eiro apmērā jeb 0,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

Ekonomika Zināms, cik pērn algā saņēmis CSDD valdes priekšsēdētājs Aksenoks

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks pagājušajā gadā algā saņēmis 111 393 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta vēlēšanu pirmā kārta

Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanas, kurās pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Kriminālziņas Apsūdz vīrieti par sirmgalves slepkavību, aizdedzinot māju

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā par vīrietis apsūdzēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, kas saistīta ar dedzināšanu lielā apmērā un tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu.

Interesanti fakti Uzziniet, kā izveidot modernu modes dizainu (+VIDEO)

Noskaņu veidos sezonai raksturīgā krāsu gamma.