«Ford» Spānijā likvidēs vēl 1600 darbavietas

Ekonomika
LETA 10:58, 13.06.2024 0

ASV autobūves uzņēmums "Ford" trešdien paziņoja, ka Spānijā likvidēs vēl 1600 darbavietas, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

 

Darbavietas tiks likvidētas rūpnīcā netālu no Valensijas, kur pērn strādājošo skaits jau tika samazināts par 1100, jo tajā tika pārtraukta modeļu "S-Max" un "Galaxy" ražošana.

Pagājušā gada februārī "Ford" arī likvidēja 2300 darbavietas Vācijā un 1300 darbavietas Lielbritānijā.

Tāpat kā citi autoražotāji, arī "Ford" nolēmis koncentrēties uz elektrisko automobiļu ražošanu, kurai nepieciešamas apjomīgas investīcijas jaunu tehnoloģiju attīstīšanai un ražotņu reorganizēšanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena maijā Baltijā pieauga par 26%

Baltijā elektroenerģijas vidējā cena šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli pieauga par 26% un bija 75,85 eiro par megavatstundu (MWh), AS "Latvenergo" jaunākajā Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma finanšu produktu speciāliste Inga Salceviča.

Ekonomika Reirs: Kamēr vadīšu budžeta komisiju, PVN netiks celts

Kamēr Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīšot Jānis Reirs (JV), tikmēr pievienotās vērtības nodoklis (PVN) netikšot celts.

Ekonomika Daugavpils Universitātē notiek konference par ekonomikas attīstību (+VIDEO)

Programmas ietvaros tiks aplūkoti jautājumi par uzņēmumu un zinātnes sektoru savstarpējo sadarbību.

Ekonomika Kritums nekustamo īpašumu tirgū turpinās

Nemainīgs tirgus ietekmējošs faktors ir ģeopolitiskā situācija - Ukrainas kara ietekme uz reģiona drošību, stabilitāti un ekonomisko izaugsmi samazina potenciālo pircēju un investoru optimismu par nekustamā īpašuma tirgus perspektīvām.

Lasiet arī

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Basku zemes reģionālajās vēlēšanās panākumus gūst kreisās separātistu partijas

Svētdien notikušajās Basku zemes reģionālā parlamenta vēlēšanās lielus panākumus guvusi kreisi noskaņoto separātistu partiju apvienība "EH Bildu", kas tiek uzskatīta par kādreizējā bruņotā separātistu grupējuma ETA pēcteci.

Pasaule Spānijas piekrastē stiprā vējā iekrītot jūrā, gājuši bojā četri cilvēki

Spānijas piekrastē ir gājuši bojā četri cilvēki, stiprā vējā iekrītot Atlantijas okeānā vai Vidusjūrā, ceturtdien paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.