• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas Eiropas biržās un eiro vērtība krītas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:02, 11.06.2024


Akciju cenas Eiropas biržās un eiro vērtība pirmdien samazinājās pēc galēji labējo partiju panākumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas pamudināja Francijas prezidentu Emanuelu Makronu izsludināt Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanas. Akciju cenas Volstrītā pieauga.



Eiropā visstraujākais kritums bija Parīzes biržā, kuras indekss CAC 40 drīz pēc atvēršanas kritās par 2,4%, bet noslēdza tirdzniecības sesiju ar kritumu par 1,4%.

Londonas un Parīzes biržu indeksi saruka attiecīgi par 0,2% un 0,3%. Eiro vērtība pret ASV dolāru un britu mārciņu samazinājās.

ASV biržu indeksi noslēdza tirdzniecības sesiju ar kāpumu, un indeksi "Standard & Poor's 500" un "Nasdaq Composite" sasniedza jaunus rekordus.

Francijas galēji labējā Nacionālā apvienība (RN) guva pārliecinošu uzvaru EP vēlēšanās, iegūstot apmēram trešdaļu balsu jeb divreiz vairāk nekā valdošā koalīcija.

Galēji labējās partijas guva uzvaru EP vēlēšanās ne tikai Francijā, bet arī Itālijā un Austrijā. Vācijā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) bija otrajā vietā, tomēr pārspējot kanclera Olafa Šolca Vācijas Sociāldemokrātisko partiju (SPDS). Galēji labējiem bija labi panākumi arī Nīderlandē.

"Francijā izsludinātās ārkārtas vēlēšanas ir palielicinājušas nedrošību finanšu tirgos," sacīja "Hargreaves Lansdown" valūtu un tirgu pārzine Suzanna Strītere.

"Investori izvērtē Makrona spēli, viņam mēģinot apliecināt savu autoritāti pēc vēlētāju masveidīgas novirzīšanās uz galēji labējo spārnu ES vēlēšanu laikā - gan Francijā, gan Vācijā."

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien pieauga par 0,2% līdz 38 868,04 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,3% līdz 5360,79 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,4% līdz 17 192,53 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien kritās par 0,2% līdz 8228,48 punktiem, Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 1,4% līdz 7893,98 punktiem, bet Frankfurtes biržas indekss DAX samazinājās par 0,3% līdz 18 494,89 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien pieauga par 2,9% līdz 77,74 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 2,5% līdz 81,63 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena pirmdien pieauga par 3,5% līdz 34,26 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien kritās no 1,0801 līdz 1,0767 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru pieauga no 1,2719 līdz 1,2732 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 156,75 līdz 157,04 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 84,92 līdz 84,54 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Ekonomika FM: tirdzniecības konfidences rādītāju pasliktinājums nav būtisks (+VIDEO)

Tomēr augstais cenu līmenis straujās inflācijas dēļ iepriekšējos divos gados neļauj strauji kāpināt patēriņu.

Ekonomika «Coface» šogad Latvijā sagaida IKP pieaugumu par 1,8%

Risku pārvaldības kompānija "Coface" šogad Latvijā un Lietuvā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1,8%, savukārt Igaunijai otro gadu pēc kārtas tiek prognozēta recesija, sagaidot IKP kritumu par 0,2%, informē "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz "Coface" ekspertu novērtējumu jaunākajā risku barometra pētījumā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Lasiet arī

Ekonomika Somijas Stockmann mainījis nosaukumu uz Lindex Group

Somijas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatots mazumtirgotāja "Stockmann" jaunais nosaukums "Lindex Group", liecina kompānijas paziņojums Helsinku biržai.

Ekonomika Biržā kotēs mazāko daļu akciju lielai daļai Latvijas valsts uzņēmumu

Biržā plānots kotēt mazāko daļu akciju lielai daļai valsts uzņēmumu, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Jaudīgi uzņēmumi - spējīgāka valsts" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Akciju cenas pasaules biržās turpina kāpt pēc ASV inflācijas krituma

Akciju cenas pasaules biržās trešdien turpināja pieaugt pēc tam, kad ASV inflācijas kritums un mazumtirdzniecības apgrozījuma un ražotājcenu samazināšanās vairoja cerības, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) iepauzēs procentlikmju paaugstināšanu.

Ekonomika Septembrī Baltijas biržās visaktīvāk tirgotas Ignitis grupe akcijas

Baltijas "Nasdaq" biržās septembrī aktīvākā tirdzniecība bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina biržas apkopotie dati.