Ventspilī izbūvēs 60 jaunus zemas īres dzīvokļus

Ekonomika
LETA 20:39, 10.06.2024 0

Lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu Ventspilī, PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinājuši atklātu konkursu par zemas īres mājokļa būvniecību Saules ielā 122, informēja PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi".

 
Foto: LETA

Izvērtējot līdzšinējo pieprasījumu pēc dzīvojamās platības īres namos, "Ventspils nekustamie īpašumi" piedāvā realizēt divu īres daudzdzīvokļu māju būvniecību, kopā izbūvējot 60 jaunus īres dzīvokļus, izvietojot tos ar liftu aprīkotās piecu stāvu mājās.

Jaunajās ēkās, balstoties un iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, plānoti divi vienistabu dzīvokļi platībā līdz 30 kvadrātmetriem (m2), 18 divistabu dzīvokļi - platībā līdz 45 m2 un 40 trīsistabu dzīvokļi platībā līdz 60 m2.

Pagalma labiekārtojumā paredzētas autostāvvietas ar bruģa segumu - katram dzīvoklim viena, kā arī 10% no stāvvietām paredzēti viesiem, velo novietnes velosipēdiem, pazemes atkritumu konteineru novietne šķirotiem atkritumiem, un daļējs teritorijas nožogojums.

Jaunās ēkas plānots nodot ekspluatācijā un izīrēt dzīvokļus līdz 2026.gada augustam.

Ēku celtniecību plānots finansēt ar "Altum" no aizdevumu "Zemas īres mājokļu būvniecības aizdevumi" programmas. Tiks piesaistīts arī Ventspils pašvaldības līdzfinansējums, kur maksimālais atbalsts šim projektam ir 344 025 eiro.

Projekta realizācija būs atkarīga no konkursa rezultātiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gada inflācija jūnijā Latvijā pakāpusies līdz 1,4%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Zāļu ražotāji par Abu Meri reformu: Latvija riskē palikt bez zālēm

No zāļu uzcenojuma reformas pašreizējās redakcijas galvenās labuma guvējas būs globālās farmācijas kompānijas, kuru ietekme un ieguvumi Latvijas zāļu tirgū šīs reformas dēļ tikai palielināsies, norādīja Latvijas Zāļu ražotāju asociācijā.

Ekonomika «Boeing» piekrīt atzīt vainu, lai izvairītos no kriminālprocesa par avārijām

Kompānija "Boeing" atzīs savu vainu kriminālajā apsūdzībā krāpšanā, kas saistīta ar divām lidmašīnu "737 Max" avārijām, kurās gāja bojā 346 cilvēki.

Ekonomika Gada griezumā Latvijas mašīnbūves produkcija samazinājās par 26% (+VIDEO)

"Ļoti strauju aktivitātes atsākšanos negaidām", - pauž ekonomiste.

Lasiet arī

Sabiedrība CSP: Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu

Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu, ziņo Centrālā statistikas pārvalde (CSP), atsaucoties uz 2023.gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem datiem.

Sabiedrība Rēzeknē plāno izbūvēt jaunus sociālos dzīvokļus

Pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" plāno startēt konkursā par jaunus sociālo dzīvokļu izbūvi pilsētā.

Ekonomika Iedzīvotājus no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija ekonomikā un cenas

Latvijā 38% iedzīvotāju no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija valsts ekonomikā un raizes par finansiālo stabilitāti, pavēstīja būvkompānijas un nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "Yit Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika VNĪ piedāvā iegādāties īpašumu Kaļķu ielā ar 1,978 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Kaļķu ielā ar 1,978 miljonu eiro sākumcenu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".