Visbiežāk mājokļu īpašniekiem zaudējumus rada santehnikas un cauruļvadu plīsums

Ekonomika
VS.LV 19:57, 19.05.2024 0

Visbiežāk mājokļu īpašniekiem zaudējumus rada santehnikas un cauruļvadu plīsums, liecina "Swedbank" apdrošināšanas dati par izmaksātajām atlīdzībām šī gada pirmajā ceturksnī.

 

"Swedbank" norāda, ka santehnikas un cauruļvadu plīsumu dēļ atlīdzināti 39% apdrošināšanas gadījumu ar vidējo atlīdzību 1115 eiro apmērā, bet lielāko - gandrīz 10 000 eiro.

Savukārt 18% gadījumu atlīdzināšanas iemesls ir bojājumi mājoklim un iedzīvei, ja izveidojusies ūdens sūce caur jumtu, par ko vidēji atlīdzināti 970 eiro, bet lielākā atlīdzība - 8480 eiro.

Vēl 17% gadījumu "Swedbank" izmaksājusi atlīdzību sadzīvisku un netīši radītu bojājumu dēļ, par ko vidējā atlīdzība ir 400 eiro, bet viena no lielākajām - 1400 eiro apmērā.

Lielākos zaudējumus cilvēkiem rada uguns nelaimes. Lai gan uguns nelaimes veido 2% no atlīdzinātajiem gadījumiem, izmaksas atlīdzības vidēji pārsniedz 4000 eiro, atzīmē "Swedbank".

Tāpat lielas atlīdzības parasti izmaksā par dažādu dabas stihiju bojājumiem mājoklim. Gada pirmajā ceturksnī "Swedbank" atlīdzību par stihiju postījumiem izmaksāja 5% gadījumu, un vidējā atlīdzību summa bija ap 1050 eiro.

"Swedbank" prognozē, ka atlīdzību apmērs saistībā ar dabas stihiju bojājumiem būs lielāks vasaras laikā, kad pieaug vētru, lietavu, citu dabas parādību skaits un intensitāte.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Izstrādās 316. un 602.sēriju dzīvojamo ēku atjaunošanas projektus

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi atklātu konkursu 316. un 602.sēriju daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas tipveida projektu izstrādei, informēja EM.

Ekonomika Pērn jaunie dzīvokļi pārdoti par 305 miljoniem eiro

Kopējais pārdošanas apjoms jauno dzīvokļu tirgū 2023.gadā sasniedza 305 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2022.gadā un atbilst 2021.gada apjomiem, teikts nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas "Colliers" jaunākajā dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

Sabiedrība EM par derīgām atzina dzīvojamās ēkas, kas celtas pirms 50-60 gadiem (+VIDEO)

Vienlaikus ir konstatēti atsevišķi bojājumi, kas īpašniekiem būtu jānovērš.

Sabiedrība Novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā samazinājās par 7%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā samazinājās par 7%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 8%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus apskatā.