Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Ekonomika
VS.LV 14:58, 18.05.2024 0

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

 

Salīdzinot ar 2023.gada aprīli, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 11%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 4% nekā pirms gada.

Dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos aprīlī strauji samazinājās pēc būtiskā kāpuma gada pirmajā ceturksnī, teikts pārskatā.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka lielākais piedāvājumu skaits aprīlī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Imantā - par 19%. Tajā pašā laikā divos mikrorajonos - Iļģuciemā un Ziepniekkalnā - dzīvokļu piedāvājums aprīlī palielinājās.

Aprīlī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā, turpretī Imantā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā maijā palielinājies par 6%

Dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos audzis par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Mājokļu cenas pirmajā ceturksnī Latvijā pieaugušas par 3,7%

Mājokļu cenas šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 3,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Sabiedrība Daudzdzīvokļu māju apsekošanai ieviesīs vienotu standartu

Ar mērķi sekmēt efektīvu un drošu dzīvojamo māju uzturēšanu visā to ekspluatācijas laikā, Ministru kabinets š.g. 4. jūnija sēdē pieņēma izmaiņas noteikumos par dzīvojamās mājas apsekošanu, tehnisko apkopi un kārtējo remontu, nosakot obligāti piemērojamo standartu, VS.LV informēja Ekonomikas ministrijā.

Ekonomika VNĪ izdevās pārsniegt izvirzītos finanšu mērķus (+VIDEO)

Viens no izaicinājumiem ir degradēto būvju sakārtošana, kur biežākais risinājums ir šādu būvju pārdošana vai ēku demontāža.