Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Ekonomika
VS.LV 16:26, 16.05.2024 0

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

 
Foto: IMAGO

Tostarp hidroelektrostacijās (HES) 2024.gada četros mēnešos saražotas 2086,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 16,4% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā.

Saražotās elektroenerģijas daudzums, izmantojot dabasgāzi, šogad četros mēnešos bija 924,4 GWh, kas ir par 53,4% vairāk nekā pērn šajā periodā.

Vēja elektrostacijās četros mēnešos šogad saražotas 106,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2023.gada četros mēnešos, savukārt saules elektrostacijās saražotas 54,4 GWh elektroenerģijas, kas ir 2,1 reizi vairāk.

Tajā pašā laikā ar biomasu 2024.gada četros mēnešos saražotas 107,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 32,3% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, bet ar biogāzi saražotas 56,9 GWh elektroenerģijas, kas ir kritums par 23,5% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn.

Elektroenerģijas patēriņš šogad četros mēnešos Latvijā veidoja 2462,6 GWh, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 2%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 2% un bija 103,35 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 1%

lektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 1% un bija 95,37 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo".

Ekonomika Pabeigti apjomīgākie būvdarbi sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī

Jaunajai AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informēja AST pārstāvji.

Ekonomika Latvijas TEC un HES veic priekšdarbus 2025.gada sinhronizācijai

AS "Latvenergo" termoelektrocentrāles (TEC) un hidroelektrostacijas (HES), gatavojoties 2025.gada Baltijas energosistēmas nodalīšanai no sinhronas darbības ar Krievijas un Baltkrievijas sistēmu, veic nepieciešamos priekšdarbus, informē "Latvenergo" pārstāvji.