Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Ekonomika
VS.LV 16:32, 26.04.2024 0

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

 

Deviņas kuģu vizītes plānotas uz divām dienām ar nakšņošanu Rīgā, 13 kuģi apmeklēs Rīgas ostu pirmo reizi. Sezona ilgs no aprīļa līdz decembrim, kad Rīgas ostā pieteikti pieci kruīzu kuģu ienācieni, kas ir uz pusi vairāk nekā 2023.gada noslēgumā.

Ceturtdien, 25.aprīlī, ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kruīzu kuģa "Le Bellot" vizīti Rīgā oficiāli atklāta šī gada kruīza sezona.

Pirmais sezonas kuģis ir ekspedīciju klases, tas būvēts 2020.gadā, tam ir septiņi klāji, vairāki restorāni un bāri, atpūtas telpas, peldbaseins, spa zona, fitnesa zāle. Kuģis aprīkots ar 92 kajītēm 184 pasažieriem (maksimālā ietilpība 264 personas), kuģi apkalpo 112 apkalpes locekļi. "Le Bellot" Rīgu apmeklē 10 dienu ilga tematiska "muzikālā" kruīza ietvaros. Maršruts iekļauj deviņas Baltijas jūras ostas, tostarp, Klaipēdu un Tallinu.

Šosezon pēc vairāku gadu pārtraukumu Rīgā atgriezīsies Vācijas kruīza kompānija "Aida", kas braucienus uz Rīgu pārtrauca līdz ar Covid-19 pandēmijas sākumu.

Septembrī Rīgā ieradīsies arī 2024.gadā ekspluatācijā nodotais 316 metrus garais vācu "TUI Cruises" kompānijas kruīza laineris "Mein Schiff 7".

Augusta sākumā Rīgas ostā piestās "Royal Caribbean Cruises" kuģis "Serenade of the Seas" kas savu vizīti Rīgā iekļāvis pasaules apceļošanas kruīza maršruta programmā.

Šogad Rīgu apmeklēs arī unikāla koncepta amerikāņu kruīza kompānijas "Villa Vie Residence" kuģis "Villa Vie Odyssey" jeb tā saucamais "dzīvojamais kuģis", kas saviem pasažieriem piedāvā pasaules kruīzus. Kuģa ceļotāji ir tā dēvētie "globālie rezidenti", kas savā īpašumā var iegādāties kajīti uz klāja, sākot ar 99 999 ASV dolāriem, vai izvēlēties vienu vai vairākus 35 līdz 120 dienu maršrutus, pievienojoties nepārtrauktai pasaules kruīza tūrei.

Rīgā viesosies arī "Crystal Cruises" kruīza kompānijas "Crystal Symphony" kuģis, kas saviem pasažieriem piedāvā ekskluzīvus luksusa apartamentus.

Tāpat šosezon Rīgas ostā būs iespējams redzēt arī vairākus franču kruīzu kompānijas "Ponant" luksusa nišas kuģus. Tie ir izmēra ziņā nelielāki kuģi, uz klāja uzņem mazāk pasažierus, taču tajā pašā laikā piedāvā saviem ceļotājiem ekskluzīvākas un daudz privātākas ceļošanas pieredzes.

"Premium" klases kuģis "Silver Dawn", kas pagājušajā gadā bija ieradies Rīgā pirmo reizi, šogad Rīgā viesosies piecas reizes.

LETA jau ziņoja, ka 2023.gadā Rīgas ostā tika uzņemts kopumā 81 681 kruīza kuģu pasažieris, kas ir par 7,9% vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Tostarp lielākā daļa kruīzu ceļotāju bija no Vācijas, ASV un Lielbritānijas.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Lasiet arī

Ekonomika Ledlauzis «Foros» par vienu miljonu eiro pārdots Igaunijā

Rīgas brīvostas pārvaldei piederošā SIA "LVR Flote" ledlauzi "Foros" pārdevusi par vienu miljonu eiro Igaunijas uzņēmumam "Nord Company", aģentūra LETA noskaidroja Rīgas brīvostā.

Ekonomika Rīgas ostā divos mēnešos pārkrauto kravu apmērs samazinājies par 12,1%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos divos mēnešos pārkrauti 3,156 miljoni tonnu kravu, kas ir par 12,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

Ekonomika Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.