• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:43, 18.04.2024


Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.



No tiem 24% uzņēmumu kā iemeslu darbinieku labbūtības aktivitāšu neieviešanai norādīja resursu trūkumu, bet 5% - neuzskata labbūtības veicinošus pasākumus par efektīviem. Tikmēr 3% aptaujāto uzņēmumu neīsteno labbūtības aktivitātes, bet nākotnē plāno to darīt.

Tie uzņēmumi, kas ir ieviesuši kādu no labsajūtas, apmierinātības, motivācijas un lojalitātes veicināšanas programmām, visbiežāk uzņēmuma iekšienē praktizē elastīgu darba laiku (68%), izmaksā darbiniekiem algas mainīgo daļu vai veic cita veida piemaksas (65%), kā arī piedāvā izvēlēties papildu brīvdienu (56%).

Aptaujā arī secināts, ka budžets, ko uzņēmumi velta labbūtības programmām, ir vidēji 7041,6 eiro gadā. Daži uzņēmumi labbūtības aktivitātēm velta vairāk nekā 100 000 eiro gadā.

Aptaujā uzņēmēji norādījuši, ka uzņēmuma kapacitāte ir noteicoša labbūtības pasākumu budžeta izvēlē (64%), taču daļa uzņēmumu seko līdzi arī darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus (20%).

Aptaujā piedalījās 700 uzņēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ventspils osta grasās kļūt par elektroenerģijas ražotāju (+VIDEO)

Atkrastes vēja parku apkalpošanai ir nepieciešama sauszemes tehniskās apkopes bāze.

Ekonomika Gada inflācija eirozonā aprīlī saglabājusies 2,4% līmenī

Gada inflācija eirozonā aprīlī veidoja 2,4%, tādējādi tā saglabājusies nemainīgā līmenī salīdzinājumā ar martu, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Lasiet arī

Sabiedrība LDDK: darbnespējas lapu apmaksas apmēri Latvijā - 5 reizes lielāki, nekā Lietuvā

Darba devējam ir jāvelta laiks, lai uzlabotu vidi un rūpētos par to, lai apstākļi veicinātu produktivitāti.

Sabiedrība Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

"Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti".

Ekonomika Pētījums: teju puse iedzīvotāju mainījuši darbu neatbilstoša atalgojuma dēļ

Latvijā teju puse jeb 49% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 39 gadiem par visizplatītāko iemeslu darba maiņai atzīst neatbilstošu atalgojumu, liecina uzņēmuma "Evolution Latvia" un platformas "Visas iespējas" īstenotā indeksa "Jaunatne. Darbs. Vide" veiktais pētījums, kas tapis sadarbībā ar kompāniju "Norstat".

Ekonomika Gorkšs: Latvijā jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas

Latvijā būtu jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.