Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 13:36, 18.04.2024 0

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

 

Saskaņā ar statistikas datiem katrs otrais Latvijā reģistrētais jaunais spēkrats pārstāv tieši krosoveru segmentu, un, domājams, to popularitāte nav pārejoša mode. Krosoveri jau šobrīd ir kļuvuši par sinonīmu gan praktiskiem, gan iekārojamiem transportlīdzekļiem, tāpēc nepārsteidz fakts, ka krosoveru bums vērojams arī elektroauto segmentā. Tiesa, visas iespējas vēl nav izsmeltas. Viena no tām ir lielie ģimenes krosoveri, kas piemēroti gan ikdienas maršrutiem, gan gariem ceļojumiem.

Taču eksperti novērojuši, ka industrijā izveidojusies arī kāda jauna tendence. Arvien biežāk dzirdams viedoklis, ka elektroauto veiksmīgi dzēš iedibinātās robežas starp tradicionālajiem vidējās klases ražotājiem un augstā plaukta zīmoliem. Elektromobiļu lielā cena bieži vien mudina ražotājus pāriet premium zonā, bet šeit ir jāspēlē pēc noteikumiem: jāizmanto augstākas kvalitātes materiāli, jāuzstāda modernākās komforta sistēmas un jāpiedāvā kaut kas vairāk, lai piesaistītu to cilvēku uzmanību, kuru redzeslaukā līdz šim bijuši tikai Audi, Mercedes-Benz un līdzīgi zīmoli.

Arī auto apskatnieks Toms Timoško norāda, ka elektroauto tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis uz premium segmentu, jo augstā cena ļauj izmantot visu potenciālu. "Laikā, kad bija tikai iekšdedzes dzinēji, katram ražotājam bija noteikts cenu rāmis. Klienti zināja, kurā segmentā atrodas attiecīgais zīmols un attiecīgi cik maksā tā modeļi. Elektroauto ienākšana ir sajaukusi visas kārtis".

Vēl viens trumpis, ko korejieši izspēlē pret augstāko klasi, ir modernās tehnoloģijas, t.i., elektroauto vadīšana attālināti, pusautonomā joslu maiņa uz šosejas, digitālie spoguļi utt. To, ka ilgtspēja ietver ne tikai nulles emisiju, apliecina otrreizējo vai pārstrādājamo materiālu pārpilnība salonā, sākot no augu izcelsmes plastmasas un beidzot ar krāsu, kas nesatur kaitīgas ķīmiskās vielas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: Pērn augusi Latvijas iedzīvotāju spēja aizņemties

Vidējās darba algas pieaugums pērn ir veicinājis Latvijas iedzīvotāju spēju aizņemties, tomēr augstās bāzes likmes un pieaugošie tēriņi daudziem likuši būt piesardzīgiem, informēja Finanšu nozares asociācijas pārstāvji, atsaucoties uz 2024.gada kreditēšanas indeksa datiem.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.

Ekonomika Stacija Grobiņos nodrošinās energosistēmas atdalīšanu no Krievijas (+VIDEO)

Katras sinhronā kompensatora jauda būs 100 megavoltampēri.

Lasiet arī