• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saistībā ar konfliktu Tuvajos Austrumos Eiropā aug dabasgāzes cena

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:42, 17.04.2024


Dabasgāzes cena Eiropas tirgū trešdien pieaugusi līdz vairāk nekā trīs mēnešos augstākajam līmenim saistībā ar konfliktu Tuvajos Austrumos.



Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena palielinājusies līdz 33,95 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir augstākais līmenis kopš janvāra sākuma.

Pēdējās nedēļas laikā dabasgāzes cena Eiropas tirgū pieaugusi par vairāk nekā 20%, kompensējot cenu kritumu gada pirmajos mēnešos.

Viens no iemesliem cenas kāpumam ir investoru bažas par jaunu karu Tuvajos Austrumos un to iespējamo ietekmi uz gāzes piegādēm no šī reģiona.

Iepriekš ziemai neraksturīgo laikapstākļu dēļ dabasgāzes cena Eiropas tirgū samazinājās, un februārī tā nokritās līdz 22,31 eiro par MWh, kas bija zemākais līmenis kopš vasaras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā desmit mēnešos samazinājies par 0,4%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad desmit mēnešos samazinājies par 0,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Sabiedrība «Gaso» no nākamā gada plāno palielināt sadales pakalpojuma tarifus

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunus dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus, kas paredz palielinājumu no 2024.gada 1.janvāra gan tarifu mainīgajai daļai, gan arī fiksētajai daļai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Latvija deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes

Latvija šogad deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes, teikts Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajā izdevumā par Latvijas ārējo tirdzniecību 2023.gada deviņos mēnešos.

Ekonomika Trīs Latvijas gāzes valdes locekļi iegādājušies 28,97% uzņēmuma akciju

AS "Latvijas gāze" valdes locekļi Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis ar tiem piederošas speciāla mērķa kompānijas SIA "Energy Investments" palīdzību iegādājušies 28,97% "Latvijas gāzes" akciju, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".