• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas jaunuzņēmumos darbinieki nopelna vidēji 2500 EUR mēnesī (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 17:51, 17.04.2024


Jaunā atbalsta programma sniegs iespēu piesaistīt augsti kvalificētus darbiniekus.


Fotonika ir viena no zinātnes jomām ar augstu komerciālo potenciālu.

Aprīlī sāksies pieteikumu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā atbalsta programmā jaunuzņēmumiem, kas augsti kvalificētu darbinieku piesaistei ļaus saņemt atbalstu līdz 200 tūkstošiem eiro. Atbalsta programmas kopējais finansējums ir 2,6 miljoni eiro.

Jaunā atbalsta programma sniegs iespēju jaunuzņēmumiem piesaistīt augsti kvalificētus darbiniekus konkrētu pētniecisku aktivitāšu veikšanai, tehnoloģisku problēmu risināšanai, kā arī jaunu vai būtiski uzlabotu produktu vai tehnoloģiju izstrādei viedās specializācijas jomās.

“Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai ir nozīmīga loma valsts ekonomikas izaugsmes veicināšanā, kas būtiski sekmē inovāciju radīšanu, augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu izstrādi un investīciju piesaisti,” uzsver LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Iepriekšējā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā, kas noslēdzās 2023. gada 31. oktobrī, LIAA atbalstu saņēma 37 jaunuzņēmumi vairāk nekā 2,6 miljonu eiro apmērā, kas ļāvis piesaistīt 160 augsti kvalificētus darba ņēmējus, visvairāk informācijas tehnoloģiju jomā

Atbalstu līdz 45% no attiecināmajām izmaksām var saņemt darbībām viedās specializācijas jomās, kas ietver:

-biomedicīnu, medicīnas tehnoloģijas, farmāciju;

-informācijas un komunikāciju tehnoloģijas;

-fotoniku, viedos materiālus, tehnoloģijas un inženiersistēmas;

-zināšanu ietilpīgo bioekonomiku;

-viedo enerģētiku un mobilitāti.

Pieteikumus varēs iesniegts platformā biznesa attīstībai business.gov.lv. Jaunuzņēmums ir kapitālsabiedrība ar augstas izaugsmes potenciālu, kuras pamatdarbība ir saistīta ar mērogojamu biznesa modeļa ieviešanu un inovatīvu produktu izstrādi, ražošanu vai attīstību. 2022. gadā sagatavotās Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģijas 2022.–2025. gadam mērķis ir veicināt jaunuzņēmumu nozares ekonomisko attīstību, ārvalstu investīciju piesaisti jaunuzņēmumiem, kā arī spēcīgu un vienotu ekosistēmas attīstību.

Latvijā šobrīd darbojas vairāk nekā 600 jaunuzņēmumu, visvairāk medicīnas, finanšu un informācijas tehnoloģiju jomā. Pēdējo 10 gadu laikā Latvijas jaunuzņēmumi investīcijās ir piesaistījuši 620 miljonu eiro, liecina Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” dati. Asociācijas veidotajā Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pārskatā minēts, ka jaunuzņēmumos nodarbināti 3677 darbinieki, un viņu vidējā alga ir 2500 eiro. Tāpat iezīmējas tendence, ka jaunuzņēmumiem grūtākā ir tieši pirmā piecgade, tāpēc valsts atbalsts un piesaistītās investīcijas ir īpaši nozīmīgas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.

Lasiet arī