• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā diskutēs par Centrāltirgus attīstības modeļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:35, 15.04.2024


SIA "Rīgas nami" un Rīgas Centrāltirgus telpiskās attīstības koncepcijas izstrādātājs SIA "Wealth.Investments" 18.aprīlī organizēs diskusiju par Rīgas Centrāltirgus nākotnes attīstības scenārijiem un iespējamo tirgus funkciju paplašināšanos.


Foto: LETA

Koncepcija tiek izstrādāta nākamajiem 10 gadiem, un tā ietver gan esošās situācijas izvērtējumu, gan ilgtermiņa attīstības plānu, mērķus un sasniedzamos rezultātus.

Veicot esošās situācijas izvērtējumu, nosakāma Rīgas Centrāltirgus kā tirgus loma pilsētā, analizējami Baltijas jūras reģiona valstu atbilstošāko tirgu attīstības virzieni, kā arī jāsniedz tirgus teritorijas telpiskais un funkcionālais izvērtējums - par apbūvi, tirdzniecības zonām, publisko ārtelpu, teritorijas labiekārtošanu un proporcionālo sadalījumu starp Centrāltirgus tirdzniecības, pakalpojumu, biroju, tūrisma un kultūras objekta funkciju.

Lai koncepcija būtu vispusīgi pamatota un atbilstu gan iedzīvotāju vēlmēm gan saimnieciskajam pamatojuma, piedāvāto attīstības scenāriju apspriešanā, izvērtēšanā un gala varianta izvēlē būtiska loma būšot Rīgas pašvaldībai, deputātiem un visiem ieinteresētajiem rīdziniekiem, kuri izstrādes gaitā aicināti izteikt savu viedokli un diskutēt par Rīgas Centrāltirgus attīstības piedāvājumu nākamajiem 10 gadiem.

Diskusija noritēs Spīķeru ielā 3 plkst.14.

Rīgas Centrāltirgus ir lielākais Eiropas tirgus, kura kopējā zemes platība ir 9,9 hektāri, bet no tās tirgus statuss ir noteikts teritorijai 6,7 hektāri platībā.

Tirgū ir pieci segti paviljoni: Piena, Gaļas, Zivju, Sakņu un Gastronomijas paviljoni. Tirdzniecības vietu kopskaits ir līdz 3000 vietām.

Centrāltirgus apmeklētāju skaits dienā sasniedz 30 000 - 50 000 cilvēku.

Rīgas Centrāltirgus kopā ar Vecrīgu 1997.gadā ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Ekonomika Rīgas centrāltirgus piena paviljonā ierīkots rūpniecības preču tirgus

Pagājušajā nedēļā Rīgas Centrāltirgū atvēries Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažāda veida amatnieku darinājumi un citas preces, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

Ekonomika Rīgas Centrāltirgus plāno jaunu ēdināšanas zonas attīstības konceptu

AS "Rīgas Centrāltirgus" strādā pie jauna ēdināšanas zonas koncepta, aģentūru LETA informēja "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļa.

Pasaule ASV biržu indeksi sasniedz jaunus rekordus

Akciju cenas Volstrītā otrdien atkal pieauga, un divi no Volstrītas indeksiem sasniedza jaunus rekordus, savukārt Eiropas biržās akciju cenas mainījās dažādos virzienos pēc datu publicēšanas par eirozonas deflāciju augustā un ražošanas aktivitātes vājināšanos.

Sabiedrība Vidzemes tirgū Rīgā atklās senlietu tirgotavu

No svētdienas, 14.jūnija, Vidzemes tirgū, Brīvības ielā 90, būs atvērta retro un senlietu tirdzniecības vieta, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas Centrāltirgus".