Jelgavā iedzīvotāji maksāja mazāk par pusi no plānotā NĪN (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:59, 02.04.2024 0

Nekustamā īpašuma nodokli maksā Latvijas vai ārvalstu fiziskās un juridiskās personas.

 

Jelgavas pašvaldības Finanšu departaments atgādina, ka tuvojas šā gada pirmais nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmaksas termiņš. NĪN maksājuma termiņi šajā gadā ir 2. aprīlis, 15. maijs, 15. augusts un 15. novembris. NĪN var maksāt avansā, samaksājot visu aprēķināto summu gan par ēkām, gan par zemi līdz pirmajam maksājuma termiņam, vai pa daļām līdz norādītajiem termiņiem.

Pašvaldība budžetā 2024. gadā NĪN ieņēmumus plāno aptuveni 3,87 miljonu eiro apmērā.

Finanšu departamentā norāda, ka šobrīd NĪN ir nomaksāts 1,71 miljona eiro jeb 44 procentu apmērā no plānotā. Juridisko personu nomaksātā NĪN īpatsvars ieņēmumos šobrīd ir 32 procenti jeb 0,55 miljoni eiro, bet fizisko personu – 68 procenti jeb 1,16 miljoni eiro.

Jāatgādina, ka NĪN maksājumu var veikt internetbankā, rūpīgi pārliecinoties par konta atbilstību un to, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu, kā arī maksājuma mērķī precīzi norādot nodokļa maksātāja personīgā konta numuru par zemi un ēkām, īpašuma adresi vai kadastra numuru, par kuru veikts maksājums.

Visērtāk samaksāt NĪN ir portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv – tur pieejami pašvaldības banku konti NĪN samaksai, turklāt nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija. Nomaksāt NĪN var arī veikalu tīkla «Maxima» kasēs un Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijā. Tur NĪN var nomaksāt gan skaidrā naudā, gan ar norēķinu karti, taču jāņem vērā, ka par katru maksājumu tiek ieturēta komisijas maksa 0,50 eiro.

Nekustamā īpašuma nodokli maksā Latvijas vai ārvalstu fiziskās un juridiskās personas un uz līguma vai citādas vienošanās pamata izveidotas šādu personu grupas vai to pārstāvji, kuru īpašumā, tiesiskajā valdījumā vai likumā noteiktajos gadījumos lietošanā ir nekustamais īpašums.

Nekustamā īpašuma nodokļa bāze ir nekustamā īpašuma (zemes, ēku, inženierbūvju) kadastrālā vērtība. Lauku zemei (līdz 2025.gadam) – speciālā vērtība, ko nosaka īpaši nodokļa aprēķinam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.