«Danone» saņēmis atļauju pārdot Krievijas biznesu vietējam uzņēmumam

Ekonomika
LETA 09:33, 25.03.2024 0

Francijas pārtikas ražotājs "Danone" paziņojis, ka Maskava devusi atļauju pārdot tā Krievijas struktūrvienību Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova sabiedrotajam.

 
Foto: UNIAN

Krievija pērn jūlijā izdotā dekrētā paziņoja, ka "Danone" meitasuzņēmuma Krievijā "Danon Rossija" akcijas uz laiku tiek nodotas federālās valsts īpašuma pārvaldes aģentūras "Rosimuščestvo" ("Росимущество") pārvaldībā.

Taču marta vidū Kremlis izdeva jaunu dekrētu, ar kuru iepriekšējais lēmums tika atcelts, sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

Tagad "Danone" paziņojis, ka saņēmis Krievijas regulatora atļauju, lai pārdotu Krievijas biznesu Krievijas piena produktu ražošanas uzņēmumam "Vamin Tatarstan", kas pieder Kadirova sabiedrotajam Mintimeram Mingazovam.

Šo pārdošanas darījumu paredzēts pabeigt tuvāko nedēļu laikā.

"Danone" meitasuzņēmumam Krievijā jau ticis mainīts nosaukums un tā vadībā iecelti Kremlim lojāli cilvēki.

Krievijas varasiestādes pērn par "Danone" Krievijas biznesa pārvaldnieku iecēla Čečenijas lauksaimniecības ministru un tuvu Kadirova līdzgaitnieku Jakubu Zakrijevu, bet Mingazovs vēlāk tika iecelts uzņēmuma direktoru padomē. Šis uzņēmums arī ticis pārdēvēts par "Life and Nutrition".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņa Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek

Ceturtdien notikusī ieslodzīto apmaiņa starp Krieviju un rietumvalstīm Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek, aģentūrai LETA pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Armands Astukevičs.