EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 12:09, 10.03.2024 0

Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.

 

Kāpums investīcijās bijis pateicoties būvniecības nozarei, kas ir galvenais Latvijas ekonomikas dzinējspēks. Lielā mērā būvniecības kāpums saistāms ar publiskajām investīcijām - ES fondu projektu aktīvāku realizāciju un pabeigšanu, kā arī ar "Rail Baltica" būvniecību.

Ekonomikas ministrijā identificēja atsevišķus aspektus, kuru risināšana sekmēs stabilāku būvniecības nozares darbību un attīstību.

"Tāpat aicinām nozari aktīvāk paust priekšlikumus, kādi uzlabojumi nepieciešami nozares veiksmīgākai darbībai. Diemžēl pēc ienākušajiem jautājumiem pirms tikšanās, secinājām, ka ir jāuzlabo komunikācija, jo virknei problēmjautājumu ministrija jau ir piedāvājusi risinājumus un ir veikta virkne nepieciešamo izmaiņu regulējumā, bet šī informācija nezināmu iemeslu dēļ nav sasniegusi nozari,” atzina ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis un Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta pārstāvji tikās ar būvniecības nozares uzņēmējiem.

"Būvniecības nozare ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā un mums ir svarīgi pārvarēt šos izaicinājumus kopā, lai nozare saglabātu savu konkurētspēju. Tuvākajos gados Latvijas ekonomikā un būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas ES fondu un Atveseļošanas fonda programmu ietvaros. Dažādos formātos, tostarp valdības sēdēs, arvien biežāk izskan bažas par būvniecības nozares kapacitāti plānoto projektu īstenošanai. Tādēļ mums ir svarīgi, lai nozare spētu efektīvi strādāt un nodrošināt veiksmīgu projektu īstenošanu,” tikšanās laikā uzsvēra ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Galvenā prioritāte - panākt vienošanos par pirmās kārtas izbūves plānu

Šobrīd 278,6 km no 870 km garās Rail Baltica pamattrases ir būvniecības līgumu stadijā, un vēl 227,5 km pamattrases atrodas iepirkuma posmā.

Ekonomika Bankas Latvijā arvien vairāk pievērš uzmanību siltuma emisijām mājās (+VIDEO)

Izprotot energoefektivitātes principus un ieviešot uzlabojumus, māju īpašnieki var būtiski uzlabot savas mājas veiktspēju.

Ekonomika Eksperts: Latvijā ražotās moduļu mājas maksā 1600-1800 eiro par kv.m (+VIDEO)

Tās uzstādīšana uz jau sagatavotiem pamatiem aizņem relatīvi īsu laika posmu – no divām līdz četrām nedēļām.

Ekonomika Par «Altum» līdzekļiem Jelgavā tiek realizēta mājokļu būvniecība (+VIDEO)

Pretendējot uz divistabu dzīvokli, kopējie bruto ienākumi nedrīkst pārsniegt 2437 eiro.