Zemkopības ministrija ir izstrādājusi programmu zivju ceļu attīrīšanai (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 09:37, 04.03.2024 0

Tajā var piedalīties privātie uzņēmēji.

 

Noteikumu "Zivju dzīvotņu kvalitātes uzlabošana" projekts paredz atbalstu zivju migrācijas šķēršļu novēršanai vai negatīvās ietekmes samazināšanai Daugavas, Gaujas, Lielupes un Ventas upes baseinu apgabalu apsaimniekošanas plānos un plūdu riska pārvaldības plānos 2022.–2027. gadam identificētajos prioritārajos zivju migrācijas šķēršļos.

Atbalsts paredzēts atbilstoši valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" tīmekļvietnē publicētajā zivju migrācijas šķēršļu datubāzē norādītajiem risinājumiem – šķēršļa nojaukšanai un upes atjaunošanai, šķēršļa daļējai nojaukšanai, transportbūves pārbūvei, lai nodrošinātu zivju migrāciju, aizvaru izņemšanai un mākslīgās straujteces izveidei, novadbūves pazemināšanai un mākslīgās straujteces izveidei, dabiskā zivju ceļa izveidei un tehniskā zivju ceļa izveidei.

Saskaņā ar ES Programmu zivsaimniecības attīstībai 2021.–2027. gadam pasākumā "Zivju dzīvotņu kvalitātes uzlabošana" līdz 2029. gadam kopējais pieejamais finansējums ir 2 000 000 euro, t. sk. Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda finansējums (70 %) 1 400 000 euro un valsts budžeta finansējums (30 %) 600 000 euro, ko plānots sadalīt vienādās daļās pa visiem sešiem uz atbalstu attiecināmajiem gadiem.

Pasākums paredzēts, lai īstenotu prioritātes "veicināt ilgtspējīgu zvejniecību un ūdens bioloģisko resursu atjaunošanu un saglabāšanu" mērķi, t. i., veicināt ūdens bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu aizsargāšanu un atjaunošanu.

Lai pieteiktos atbalstam, pretendents ir izpildījis šādus nosacījumus un informējis par to izpildi Lauku atbalsta dienestu:

-par jaunas būves būvniecības, būves atjaunošanas, būves ierīkošanas, būves nojaukšanas un pārbūves projektiem atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei un būvju grupai Būvniecības informācijas sistēmā ir pieejama informācija par sagatavoto tehnisko dokumentāciju saistībā ar būvniecības procesu;

-īstenojot projektu, saistībā ar normatīvajiem aktiem par ietekmes uz vidi novērtējumu saņemti Valsts vides dienesta tehniskie noteikumi vai atzinums par to, ka projektā paredzētajām darbībām nav nepieciešami tehniskie noteikumi, vai veikts ietekmes sākotnējais izvērtējums un saņemts Valsts vides dienesta lēmums par to, ka projektā paredzētajām darbībām nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums vai nav būtiskas ietekmes uz Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000), vai saņemts Vides pārraudzības valsts biroja atzinums par projektā paredzēto darbību ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu. Ja plānota būvniecība, informāciju par minēto dokumentu iegūšanu var iesniegt sešu mēnešu laikā pēc lēmuma spēkā stāšanās par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai kopā ar tehnisko projektu.


Lai nēģi peld!
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Sabiedrība Saldus un Pakuļu ezeros ielaisti 16 500 zandarti

Šonedēļ Saldus un Pakuļu ezeros ielaisti 16 500 zandarti, informē Saldus novada pašvaldībā.

Sabiedrība Līdaku nārsta platības uzlabošanai Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi

Lai uzlabotu līdaku nārsta platību, Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi.

Ekonomika Gamma-A pārtrauc smuko konservu ražošanu un zaudējumu vietā tiek pie peļņas

Uzņēmums SIA "Gamma-A" (iepriekš SIA "Līcis-99") pēc reorganizācijas un pamatdarbības maiņas pagājušajā gadā strādāja ar 8,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 385 007 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.