• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas un Baltkrievijas produktu aizliegums var palielināt krāpniecības risku

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 06:52, 26.02.2024


Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu aizliegums palielinās krāpniecības risku no atsevišķu komersantu puses, gan norādot lauksaimniecības produktu izcelsmes valsti, gan piegādes ķēdes, aģentūrai LETA sacīja valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes pārstāvji.



VID norādīja, ka muitas pārvaldes amatpersonas uz ārējās robežas pastāvīgi veic muitas kontroli, tostarp, lai identificētu preces, kas pakļautas aizliegumiem, sankcijām vai citāda veida ierobežojumiem, bet pagājušajā nedēļā pieņemtie grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā paplašinās to preču klāstu, kuru imports Latvijā būs aizliegts.

Muitas kontroles ir balstītas uz riska analīzi, izmantojot elektroniskus datu apstrādes līdzekļus, lai identificētu un novērtētu riskus un izstrādātu vajadzīgos pretpasākumus. Aizliedzot noformēt ievešanas muitas procedūras laišanai brīvā apgrozībā, ievešanai pārstrādei un galapatēriņam, noteiktiem Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības un lopbarības produktiem netiks akceptēta šo muitas procedūru noformēšana muitas informācijas sistēmā, skaidroja VID.

VID Muitas pārvaldē piebilda, ka uz citām muitas procedūrām aizliegums neattieksies, piemēram, tranzīta muitas procedūras noformēšana no ārējās robežas līdz kravu termināļiem Latvijā vai citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs būs atļauta.

VID arī atzīmēja, ka, ņemot vērā palielinātu krāpniecības risku, grozījumos noteiktajiem izņēmumiem tiks veikta pastiprināta kontrole, lai pārliecinātos par muitas procedūras atbilstošu izmantošanu, kas noteikti prasīs papildus resursu piesaisti.

Muitas pārvaldes pārstāvji apliecināja, ka nepieciešamie kontroles pasākumi tiks nodrošināti atbilstošā līmenī un muitas iestādes savu kontroli uzsāks, tiklīdz Ministru kabinets noteiks un stāsies spēkā kontrolei pakļauto preču saraksts.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien, 22.februārī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā, aizliedzot Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu.

Atbilstoši vairāku ministriju sadarbībā izstrādātajam piedāvājumam likums aizliedz lauksaimniecības un lopbarības produktu ievešanu jeb importēšanu Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, tajā skaitā, ja šo valstu produkti tiek ievesti Latvijā no citām trešajām valstīm.

Likums stāsies spēkā pēc tam, kad to būs izsludinājis Valsts prezidents.

Lauksaimniecības un lopbarības produkti šā likumprojekta izpratnē ir zemkopības, lopkopības un zivsaimniecības produkti, kā arī pirmās pakāpes pārstrādes produkti, kas ir tieši saistīti ar šiem produktiem.

Ministru kabinetam būs jāizdod noteikumi, tajos norādot precīzus lauksaimniecības un lopbarības produktus, kurus ievest Latvijā būs aizliegts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī

Ekonomika VID vadītāja: Pārkāpēju radošā pieeja ir vienkārši fantastiska

Par nodarītajiem zaudējumiem, nemaksājot darbaspēka nodokļus jeb nodokļus no algām, 2023.gadā kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti 36 kriminālprocesi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Sabiedrība Bijuši VID ģenerāldirektore saņēmusi gandrīz 22 000 eiro atlaišanas pabalstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bijuši ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme saņēmusi gandrīz 22 000 eiro atlaišanas pabalstu, pavēstīja VID pārstāvji.

Ekonomika Iedzīvotāji VID iesnieguši vairāk nekā 92 000 gada ienākumu deklarāciju

Piektdien pirmajās stundās, proti, līdz plkst.9 iedzīvotāji Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir iesnieguši vairāk nekā 92 000 deklarāciju, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Ekonomika Šmite-Roķe: Būtu jāpaaugstina VID nepiedzenamo parādu zemākais slieksnis

Būtu nepieciešami grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas pašlaik paredz, ka VID drīkst nepiedzīt parādus, kas ir mazāki par 15 eiro, kas mūsdienās ir ļoti maza summa, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunā VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.