Aptauja: vairums Latvijas iedzīvotāju ir nomainījuši trīs vai vairāk mājokļu

Ekonomika
LETA 16:32, 19.02.2024 0

Vairums Latvijas iedzīvotāju ir mainījuši dzīvesvietu vismaz trīs reizes, tostarp 30% ir pārcēlušies piecas un vairāk reizes, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

 
Foto: LETA

Aptaujā secināts, ka 14% Latvijas iedzīvotāju ir pārcēlušies vienu reizi, 16% - divas reizes, 32% ir mainījuši mājokli trīs vai četras, bet 30% ir pārcēlušies piecas vai vairāk reizes.

Visbiežāk iedzīvotāji, kuri bieži pārceļas, ir vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem, kā arī Pierīgā dzīvojošie. Sievietes pārceļas biežāk nekā vīrieši.

Vienlaikus 8% iedzīvotāju līdz šim ir dzīvojuši vienā mājoklī - biežāk tie ir neprecēti cilvēki, kā arī pensionāri un iedzīvotāji Latgalē.

Baltijas valstu iedzīvotāju vidū visbiežāk mājokļus maina Igaunijas iedzīvotāji, no kuriem 39% ir pārcēlušies piecas vai vairāk reizes, kamēr Lietuvā šādu atbildi sniegusi ceturtā daļa, bet Latvijā - 30%. Igaunijas iedzīvotāju vidū arī ir mazākais skaits iedzīvotāju, kuri visu mūžu nodzīvojuši vienā mājoklī - 4%, tikmēr Latvijā un Lietuvā - 8%.

"Luminor Bank" aptauja veikta 2023.gada nogalē sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat", katrā Baltijas valstī - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā - aptaujājot 1000 iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 65 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties piemērotu jaunu mājokli, konsultē eksperte (+VIDEO)

Ir svarīgi rūpīgi izvērtēt finansiālās iespējas un izdevumus.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji dotu priekšroku dzīvei Rīgā vai piepilsētā

Latvijas iedzīvotāji labprātāk vēlētos dzīvot Rīgā vai piepilsētā, ja viņiem būtu iespēja izvēlēties, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Interesanti fakti Ir pienācis laiks pavasara interjera fantāzijai (+VIDEO)

Dzīvesveidā nepieciešamas sezonālas izmaiņas, uzskata eksperts.

Ekonomika Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli

Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas rezultātem.