EM: Latvijas būvniecības nozare turpina strauji attīstīties (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 11:15, 12.02.2024 0

Pēdējā ceturksnī inženierbūvniecības apjoms pieauga visstraujāk - par 32,5%.

 

Visās būvniecības pamatgrupās ir vērojamas izaugsmes tendences, - paziņoja Latvijas Ekonomikas ministrija. Aplūkojot pieauguma tempus nozares ietvaros, līderis ir ēku būvniecība, bet lēnāka izaugsme vērojama inženierbūvniecībā.

"Būvniecības pagājušā gada labie darbības rezultāti uz citu nozaru stagnācijas vai lejupslīdes fona patiesi iepriecina. Neapšaubāmi būvniecības nozares sniegums ir viens no galvenajiem faktoriem, kas pie nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļu pērn ļāva Latvijas ekonomikai noturēties salīdzinoši labā formā - mēs nepiedzīvojām bezdarba pieaugumu, bet tieši pretēji - darba algas un iedzīvotāju labklājības līmenis turpināja augt. Esmu pārliecināts, ka pēc Ekonomikas ministrijas izstrādāto 42 grozījumu pakotnes pieņemšanas birokrātijas mazināšanai nekustamā īpašuma attīstīšanas un būvniecības procesā Latvijas būvniecības nozare piedzīvos jaunu būtisku izrāvienu," - uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ēku būvniecības apjoms pērn palielinājās par 26,8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Nedzīvojamo ēku segments attīstījās straujāk kā dzīvojamo māju segments.

ūvniecības pamatgrupas attīstības dzinuļi bija pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecība un pārējā inženierbūvniecība (to veido hidrotehnisko objektu būvniecība un citur neklasificēta inženierbūvniecība), savukārt ceļu un dzelzceļu būvniecība ir vienīgais nozares segments, kurš nedaudz samazinājās.

Nozares attīstība un tās pozitīvie rādītāji ļauj domāt par šādas tendences turpināšanos arī šogad, tajā pašā laikā paturot redzeslokā izaicinājumus, ar kuriem ekonomika un būvniecības nozare saskaras.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Ekonomika Latvijā ir izstrādāta datorprogramma būvniecības procesam (+VIDEO)

Eksperimentālais rīks ļauj viegli ielādēt dažādu disciplīnu modeļus.

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Būvniecības nozares izaugsmes perspektīvas vidējā termiņā ir diezgan pozitīvas, teikts Latvijas Bankas publicētajā jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.

Ekonomika Latvijas būvnieki izstrādājuši bezatkritumu plānu (+VIDEO)

Nepieciešams noteikt garāku uzglabāšanas termiņu no būvgružiem iegūtām otrreizējām izejvielām.

Ekonomika EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.

Sports Rīdzinieki iepazīstas ar Daugavas sporta manēžu (+VIDEO)

Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti.